Vielä on muutama päivä aikaa syödä hyvällä omallatunnolla kaikkea mikä maistuu syntisen hyvälle. Kurinpitohan alkaa vasta tammikuussa! Ja mikä maistuisikaan paremmalle kuin päärynän ja homejuuston hunajalla kruunattu yhdistelmä?

Meillä myytävät päärynät ovat usein vielä vähän raakoja ja siksi sopivat paremmin kypsennettäviin ruokiin, kuin sellaisenaan syötäviksi. Tässäkin reseptissä pieni visiitti uunin kuumuuteen antaa päärynälle ihan uuden maun ja suutuntuman.

En anna reseptiin tarkkoja mittoja, koska niitä ei ole. Tämä on naposteluherkku, joka syntyy silmämääräisesti ja nopeasti vaikka silloin, kun yllärivieraat singahtavat ovesta sisään! Näitä tarveaineita on helppo pitää kotona kaiken varalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NÄITÄ TARVITSET

n.1 päärynä syöjää kohti
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
kourallinen saksanpähkinöitä
1 paketti Roquefort tai Aura homejuustoa

Leikkaa päärynöistä molemmat päät pois ja viipaloi ne sitten puolen sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele hiukan oliiviöljyä pinnalle. Murenna teelusikallinen juustoa jokaisen siivun päälle ja lisää pähkinät mukaan pellille sinne sun tänne.

Kypsennä pellillistä uunissa 180 asteessa vartin verran. Kun päärynät ovat pehmenneet ota pelti uunista, anna jäähtyä pieni hetki ja kruunaa komeus hunajalla.

Jos et halua täysin sulanutta juustoa, lisää juusto vasta kypsennyksen puolivälissä.

 

 

Tarjoa namipalat vaikkapa uuden vuoden vastaanottojuoman seurana. Jäljelle jääneet piparkakutkin voit ottaa mukaan tarjoiluun. Niidenkin maku sopii ihanasti yhteen tämän herkun kanssa.

Iloa ja valoa Uuteen Vuoteen – olkoon se meille kaikille hunajainen!
Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta