Minulla on kestänyt hetken aikaa tottua noihin suuriin hemaisevan näköisiin pensasmustikoihin, joita nyt saa kaupasta. Olen metsämustikkatyttö, koska niiden poimiminen on aina ollut hauskaa huvia ja niiden kanssa osaan herkkuja valmistaa. Mutta kun nuo isot näyttävät nyt kaupassa niin kovin kutsuvilta, niin täytyihän niitäkin kokeilla ja pakko myöntää, että hyvin ne sopivat ainakin näihin pieniin leivonnaisiin, joihin meinaan kyllä metsämustikka-aikaan kokeilla niitä ’aitojakin’.
Nämä pienet kakkuset sopivat mainiosti retkievääksi, kun lähdetään lasten kanssa vaikkapa luontoretkelle, joka on nyt korona-aikana suuressa suosiossa.
Teekupponen ja kirja ja nojatuolihetki kirjan ihmeelliseen maailmaan sopii kumppaniksi myös.

Mutta ryhdytään tekemään!

 

NÄITÄ TARVITSET

350 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

50g sokeria, jos haluat kakkusista

3 tl vaniljasokeria

100 g SAM luomuhunajaa

2 appelsiinin kuoriraaste

1,5  dl appelsiinimehua

3 kananmunaa vatkattuina

75 g voita sulatettuna

200 g mustikoita

 

 

Lämmitä uuni 170 asteeseen

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja lisää sokerit, appelsiininkuori ja mehu

Lisää kevyesti vatkatut munat, sulatettu voi ja hunaja

Sekoita haarukalla niin, että ainekset sekoittuvat hyvin, mutta älä vatkaa liikaa.

 

 

Lisää mustikat ja sekoita ne varovasti taikinaan

Täytä vuoat taikinalla ja paista noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullaruskea ja rikkonainen.

 

 

Anna jähtyä 10 minuuuttia ennen kuin irrotat ne vuoasta.

Tarjoa samana päivänä, nämä eivät parane odottelusta.

Lisäksi sopii kermavaahto tai jäätelö, jos kakkuset eivät lähde mukaan retkelle, vaan nautitaan kotona.

 

 

Iloista kevään odotusta kaikille – kyllä me tästä selvitään .)

Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta