Hunajaisen salviapastan julkaisun jälkeen sain paljon pyyntöjä uusista pastaresepteistä, joten tässä tulee yksi, joka valmistuu myös nopeasti ja maistuu varmasti koko perheelle ja vaikka koko suvulle!
Pasta ja hyvä kastike onkin paras pikaruoka, jonka tiedän! Kastike syntyy pannulla sillä aikaa, kun pasta kiehuu. No, ainakin melkein – hiukan pilkkomista tarvitaan ensin, mutta kuinka kauan sitä muutamaa valkosipulinkynttä, mintunlehteä ja rosmariininoksaa nyt sitten pilkkoo..? Ehkä kaksi minuuttia.
Ja mikä parasta, pastasta todellakin tykkäävät kaikki!
Nyt on myös helposti kaikkialla saatavissa erinomaista gluteenitonta pastaa ja laktoositonta kermaa, joten ihan kaikki voivat tästäkin pastasta nauttia.
Jos perheessä on ruoanlaitosta kiinnostuneita teinejä, anna tämän pastan valmistaminen heidän vastuulleen. Onnistuvat varmasti!
NÄITÄ TARVITAAN
250 g broilerin fileesuikaleita
400 g pennepastaa
1 dl kermaa
MARINADIIN
5 rkl neitseellistä oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä maun mukaan
1 rkl SAM Metsähunajaa
2 rkl sitruunanmehua
2-3 tl chili explosion maustetta tai muuta chiliä
2 oksaa rosmariinia lehdet silputtuna
1 oksa (n.5 lehteä) minttua silputtuna
Mustapippuria, suolaa

Sitruuna ja minttu raikastavat kastikkeen kesäiseksi, rosmariinista irtoaa soosiin italialainen sävähdys
Tee aineksista marinadi….
… ja sekoita se, sekä silputut yrtit fileesuikaleisiin.
Anna maustua puolisen tuntia. Paista marinoidut fileesuikaleet nopeasti pannulla….
… mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja lisää lopuksi kerma. Anna kiehahtaa.
Lisää runsaassa, hyvin suolatussa vedessä keitetyt pennet pannulle ja sekoita ne kastikkeeseen. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää siihen pari ruokalusikallista pastan keitinvettä.
Raasta päälle maun mukaan parmesania ja tarjoa heti! Pasta ei pidä odottelusta ollenkaan. Sitä odotetaan pöydässä haarukat tanassa ja kukin voi aloittaa annoksensa nauttimisen heti, kun sen eteensä saa.
Iloa ja mainiota makua jokaiseen ruokahetkeesi!
Sikke