Tässä on nyt otettava kaikki keinot käyttöön tämän harmauden karkottamiseksi! Yksi vanha, hyväksi havaittu keino on leivontaan ryhtyminen. Siinä keskittyvät ajatukset ihan muuhun kuin sään harmauteen. Eritoten, jos sytyttää pari kynttilää siihen keittiön pöydälle.

Leipominen voi olla käsien työntämistä pullataikinaan (siihen löytyy tältä sivustola monta hyvää resptiä) tai se voi olla nopean, herkullisen kakun tekemistä, kuten tämä resepti, jonka teille nyt annan.

Tässä kakussa maistuu hunaja ja seesamin siemenet – ihana makuyhdistelmä, jonka ricottajuusto täydentää suussa sulavaksi.

Kuten varmaan ennestään tiedättekin, tykkään helpoista ja nopeista resepteistä, joiden tulosta pääsee äkkiä nauttimaan. Sellainen on tämäkin. Täytyy vain malttaa sen verran, ettei nyt ihan uunikuumaa kakkua suuhunsa pistä 🙂

Reseptissä on kaksi vaihetta, pohja ja täyte. Nopeita molemmat. Tee ensin pohja.

 

SIIHEN TARVITSET

2 rkl seesaminsiemeniä

100 g vehnäjauhoja

50 g kylmää voita kuutioituna

1 rkl sokeria

Ripaus suolaa

2 rkl kylmää vettä

 

Lämmitä uuni 240 asteiseksi.

Aloita paahtamalla seesaminsiemenet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi. Varo polttamasta niitä. Se nimittäin taphtuu juuri silloin, kun jäät kurkkimaan sitä instafeediä…

 

Kaada jauhot kulhoon, lisää kylmä voi ja nypi taikina nopeasti muruksi.

 

 

Lisää seesaminsiemenet, sokeri ja suola, ripottele niiden päälle vesi ja nypi ainekset sormin nopeasti taikinaksi.

 

 

Painele taikina 23 senttisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle, pistele pohja haarukalla ja paista sitä uunissa viisi minuuttia. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun teet täytteen.

 

 

Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.

TEE TÄYTE NÄISTÄ AINEKSISTA

500 g ricottaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl Sam luomuhunajaa

3 rkl kermaa

2 rkl appelsiinin tai sitruunan kuorta

1 tl kanelia,

1 rkl sesaminsiemeniä kuivalla pannulla ruskeiksi paahdettuina

 

Yhdistä kulhossa kaikki muut täytteen ainekset paitsi seesaminsiemenet. Ne tulevat täytteen pinnalle.

 

 

Lusikoi täyte pohjan päälle ja ripottele seesaminsiemenet täytteen päälle.

 

 

Paista kakkua vielä 40 minuuttia ja anna sen sitten jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin tarjoat sen.

 

 

Kakussa maistuu ihanasti sekä hunaja että seesaminsiemenet, sitrus antaa ryhtiä ja kaikki nämä sulautuvat herkullisesti ricotan pehmoiseen makuun.

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta