Hunajamaitokylpy kuulostaa niin ihanalta, että sellaiseen kylpyyn haluaisi itsekin pulahtaa, mutta molempia kuluisi tähän nautintoon niin paljon, että parempi vain kylvettää ihanat pulleat ja mehukkaat valkosipulini, jotka juuri nostin kasvimaani mullasta. Näin kylvetetyistä valkosipuleista syntyy mitä maukkain lisäke sekä lihalle että kalalle tai vaikkaåa perunamuussin mausteeksi. Puhumattakaan sen flunssaa karkoittavasta voimasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaveriksi kynsille taitoin vielä muutaman syysauringossa tuoksuvan timjaminoksan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sehän me tiedetään, että ’ kerman kanssa siitä saa, kaksinverroin parempaa’!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynnet kuoritaan ja ryöpätään kolme kertaa, neuvoo reseptissäänTommy Myllymäki. Minun valkosipulinkynteni ovat niin makean mehukkaita, ettei tätä tarvittu, mutta kaupan kynsille se sopii poistamaan liian ärhäkkyyden. Nyt halutaan hunajaisen makoisia, makuhermoja helliviä, suussa sulavia valkosipuleita, jotka maituvat niillekin, joita valkosipulin maku ei muuten houkuta.

Ryöppäyksen jälkeen kattilaan kaadetaan  maito ja kerma, lisätään pari lusikallista ihanaa SAM Luomuhunajaa ja ripaus sormisuolaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä hempeät helmet sopivat tarjottavaksi lisäkkeenä vaikkapa näille grillatuille lampaanfileille, joiden resepti lötyy tästä blogistani. Pääset postauksene tästä:

http://hunajainensam.fi/siken-hunajaiset-herkut/syksyiset-karitsanfileet/

 Fileet-valmiina-vuoassa-ylhaalta

 Kermamaitoa, SAM Hunajaa ja valkosipulia

2 kokonaista valkosipulia

1 ½ dl maitoa

½ dl kermaa

2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa

4 timjaminoksaa

Erottele kynnet ja kuori ne. Pane kattilaan ja peitä vedellä. Ryöppää kolmasti vaihtaen vesi jokaisen kerran välillä.

Lisää maito, kerma ja SAM Hunaja ja anna kiehua 10 minuuttia.

Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja timajmilla.

Aurinkoista syksyä!

Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta