Hunajamaitokylpy kuulostaa niin ihanalta, että sellaiseen kylpyyn haluaisi itsekin pulahtaa, mutta molempia kuluisi tähän nautintoon niin paljon, että parempi vain kylvettää ihanat pulleat ja mehukkaat valkosipulini, jotka juuri nostin kasvimaani mullasta. Näin kylvetetyistä valkosipuleista syntyy mitä maukkain lisäke sekä lihalle että kalalle tai vaikkaåa perunamuussin mausteeksi. Puhumattakaan sen flunssaa karkoittavasta voimasta.
Kaveriksi kynsille taitoin vielä muutaman syysauringossa tuoksuvan timjaminoksan.
Ja sehän me tiedetään, että ’ kerman kanssa siitä saa, kaksinverroin parempaa’!
Kynnet kuoritaan ja ryöpätään kolme kertaa, neuvoo reseptissäänTommy Myllymäki. Minun valkosipulinkynteni ovat niin makean mehukkaita, ettei tätä tarvittu, mutta kaupan kynsille se sopii poistamaan liian ärhäkkyyden. Nyt halutaan hunajaisen makoisia, makuhermoja helliviä, suussa sulavia valkosipuleita, jotka maituvat niillekin, joita valkosipulin maku ei muuten houkuta.
Ryöppäyksen jälkeen kattilaan kaadetaan maito ja kerma, lisätään pari lusikallista ihanaa SAM Luomuhunajaa ja ripaus sormisuolaa.
Nämä hempeät helmet sopivat tarjottavaksi lisäkkeenä vaikkapa näille grillatuille lampaanfileille, joiden resepti lötyy tästä blogistani. Pääset postauksene tästä:
http://hunajainensam.fi/siken-hunajaiset-herkut/syksyiset-karitsanfileet/
Kermamaitoa, SAM Hunajaa ja valkosipulia
2 kokonaista valkosipulia
1 ½ dl maitoa
½ dl kermaa
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
4 timjaminoksaa
Erottele kynnet ja kuori ne. Pane kattilaan ja peitä vedellä. Ryöppää kolmasti vaihtaen vesi jokaisen kerran välillä.
Lisää maito, kerma ja SAM Hunaja ja anna kiehua 10 minuuttia.
Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja timajmilla.
Aurinkoista syksyä!
Sikke