Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki puhuvat vain mustikoista, eikä siinä mitään, ihania ja terveellisiä marjojahan ne ovat ja popsin niitä poskeeni päivittäin. Mutta mustikka ei sovi kaikkialle, kuten esimerkiksi chilillä silattuun chutneyhin. Siihen sopii sen sjaan karviainen.

IMG_2222

Minusta hyvässä chutneyssä pitää olla sopiva sekoitus kirpeyttä, poltetta ja makeutta ja tässä reseptissä niitä on. Chilin makua voi tietysti säädellä oman makunsa mukaan, mutta kun chutneyn maustaa SAM Hunajalla ja pistää sekaan vielä sopivasti tuoretta chiliä, syntyy sopiva chutney minkä tahansa grillilihan kylkeen. Mutta ehkä se sopii kaikkein parhaiten possunlihalle, joka on tirissyt mehukkaaksi joko grillissä tai uunissa.


IMG_2235

 

 

 

 

Karviaischutney

250g punaisia, kypsiä karviaismarjoja

3-5 sm tuoretta inkivääriä

1 chilipippuri

1 valkosipulinkynsi

2 laakerinlehteä

1 rkl vettä

1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa

2 rk valkoviinietikkaa

reilu rouhaisu mustaa pippuria

Nipistä karviaisista molemmat päät. Kuori inkivääri ja silppua se pieneksi tai raasta se. Pilko myös chili ja valkosipuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos et halua chutniisi inkiväärinpalasia voit raastaa sen silppuamisen sijaan. Saman voit tehdä valkosipulille.

Lisää kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta ja anna sen jälkeen kypsyä keskilämmöllä, kunnes neste on melkein haihtunut ja marjat ovat hajonneet. Anna jäähtyä ja kaada sitten kuumalla vedellä desinfioituun lasipurkkiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kiva idea sellaiselle hosujalle kuin minä. Laita leivinpaperista purkille kaulus, niin purkki ei sotkeudu, kun täytät sen.

Ja katsos kuka siinä hetipaikalla haluaa osansa herkusta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt vain purkki kiinni ja kaunis naru ympärille. Ihana lahjaidea tai mökkituliainen. Mutta sen jätän sinun tehtäväksesi! Marjaisaa loppukesää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta