Tämän ihanan SAMin laventelihunajalla hunnutetun piiraan voi tehdä joko omenoista tai päärynöistä. Päärynät ovat juuri nyt niin suussa sulavan mehukkaita ja maukkaita, että valitsin ne. Elokuussa, kun omat omenat kypsyvät Namastessa, teen tämän takuulla usein omenista. Tekisi mieleni kokeilla luumuillakin ja… ja.. Mutta ehkä nyt kuitenkin annan sen reseptin päärynöillä ja kokeillaan niitä muita sitten myöhemmin.

Taikina on tarkoitus maustaa laventelilla, mutta sitä en tähän hätään löytänyt mistään, joten ripottelin pinnalle rosmariininkukkia, ihan ovat saman näköisiä nuo kaksi kaunista kukkaa, eikö vain? Et olisi erottanut, jos en olisi kertonut 🙂

Laventeli on muuten kiva mauste – kokeile joskus. Mutta hyvää on myös tämä SAMin laventelihunaja ja sopii ihanasti tähän hunajahuntuun.

NÄITÄ TARVITSET

Taikina

4 kypsää päärynää
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 dl oliiviöljyä /esim Terra Creta luomua)
2 kananmunaa

Hunajahuntu

2 kananmunaa
1 dl SAM laventelihunajaa

Kuori päärynät, poista siemenkodat  ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi.

Vuoraa 24 senttinen piirasvuoka leivinpaperilla ja kaada päärynälohkot siihen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sokeri ja vatkaa sekaan kaksi kananmunaa ja oliiviöljy.

Kaada taikina päärynälohkojen päälle.

Paista piirasta uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sen pinta on hiukan ruskistunut.

Vatkaa yhteen hunaja ja kaksi kananmunaa ja kaada seos puoliksi paistetun piiraan päälle. Pane piiras takaisin uuniin ja paista vielä ainakin vartti, kunnes pinta on kauniisti tummunut.

Minulla oli hiukan pienempi vuoka, jossa päärynälohkot eivät jääneet enää hunajahunnun jälkeen näkyviin. Suuremmassa vuoassa tulee nätimpi piiras, kun lohkot näkyvät! Oma vuokani oli 22 senttinen, siksi suosittelen 24 senttistä.

Anna piiraan jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat paperin. Mutta se on kyllä aika hyvää juuri hiukan lämpimänä, esimerkiksi vaniljajäätelön tai vatkatun kerman kanssa.

Tämä ihanuus sopii hyvin kaikkiin kevään juhliin makeuttamaan vieraiden suut messingille! Kokeile vaikka 🙂

Iloa ja valoa kevääseen! Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta