Syysiltojen pimetessä mieleni tekee sytyttää takkaan tuli, hautautua sohvan uumeniin ja nauttia kuppikaupalla teetä. Mutta eihän iltatee ole mitään ilman kuivakakkua. Vaikka eihän se tietenkään rutikuiva saa olla – sen pitää olla mureanmehevä, mutta ei välttämättä kuitenkaan kostea. Sen pitää olla sellainen, josta voi helposti murentaa palan suuhun teekulauksen seuraksi ja jota voi huoletta nauttia toisenkin palasen. Enkä tietenkään antaisi teille tätä reseptiä, jos tämä kakku ei olisi juuri sellainen kakku. 

Sam hunajan inkiväärillä maustetussa akaasiahunajassa inkivääri todellakin maistuu ja antaa kakulle ihanan maun ja kun sen kruunaa Samin luomuhunajalla on jo kyseessä suoranainen terveyspommi, jota voi ehkä napsia sen kolmannenkin palan 😉

NÄITÄ TARVITSET:

150g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
4 rkl maitoa
100g pehmeää voita
50g muscovadosokeria
1dl Sam inkiväärihunajaa
½ dl Sam luomuhunajaa

TEE NÄIN:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seokseen hunaja, voi ja maito ja lopuksi käännellen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 180C-asteessa, kunnes koetintikku tulee kuivana ulos. Aika riippuu vuoan koosta. Minun vuokani on korkea ja kapea, joten paisto kesti 45 minuuttia. Irtopohjavuoassa kakku kypsyy nopeammin.

 

Anna kakun jäähtyä ja lorota sitten luomuhunajaa kakun päälle.

 

Kakku säilyy hyvin muutaman päivän vuoassaan hyvin peitettynä, jos teehetkestä jotain säilytettävää jäljelle jää 🙂

Nautinnollisia teehetkiä syksyn pimeisiin iltoihin!

Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta