Ai että mikä taika niissä on? No se, ettei niiden syöntiä voi lopettaa! Käsi ojentuu kohti palleroita kuin automaattia painasi. Yhä uudelleen ja uudelleen…  Mutta ei se mitään, sillä hunaja, suklaa ja kaurahiutaleet – sehän on kolmen terveellisen ainesosan herkullinen liitto, jonka voi sulattaa yhteen vain voi 🙂
Ja kun voi vielä ensin ruskistetaan pähkinäiseksi, siitäkin tulee sellainen herkku, että enää tarvitaan vain kupponen vahvaa kahvia, hiukan kaakaojauhetta ja fariinisokeria ja jo ollaan niin täydellisten tryffelien äärellä, että niitä tätyy tehdä tuplamäärä, jotta itsenäisyyspäivän tai pikkujoulupirskeiden vieraillekin jäisi jotain.
Mutta ei sekään mitään, sillä tekeminen on niin helppoa ja nopeaa, että uusi satsi syntyy ihan huomaamatta sellaiseltakin, jolle leivonta ja kaikki siihen viittaavakin tuntuu kauhistukselta. Sekoita ja pyöritä, siinä kaikki!

 

NÄITÄ TARVITSET

100 g + 50 g voita
2 tl vaniljajauhetta
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl SAM luomuhunajaa
3/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl espressokahvia
(1-2 rkl rommia, viskiä…)
ripaus suolaa ellet käytä suolaista voita kuten minä
3 dl pieniä kauraryynejä
kaakaojauhetta ja kookoshiutaleita pinnalle

 

 

TEE NÄIN

Ruskista 100 g voita sulattamalla sitä kattilassa kunnes tunnet pähkinäisen tuoksun nenässäsi ja voin väri muuttuu ruskehtavaksi. Liikuttele kattilaa hiljalleen koko ajan, ettei voi kärähdä pohjaan ja jotta olet valppaana sillä hetkellä, kun se päättää ruskistua. Sillä silloin on kiire kaataa se toiseen astiaan, muuten kattilan kuumuus saattaa tehdä sille tepposet. Älä huolestu, vaikka voi ennen ruskistumistaan vaahtoaa, se kuuluu asiaan. Anna ruskistetun voin jäähtyä.

Lisää kulhoon sekä ruskistettu että ruskistamaton voi, fariinisokeri, vaniljajauhe, kaakao, espresso, (alkoholi, jos käytät sitä)  ja suola ja sekoita tarmokkaasti niin, että syntyy tasainen massa. Tämä käy käden käänteessä tehosekoittimessa.

 

 

Lisää sitten hunaja ja jatka sekoittamista.

Lisää kaurahiutaleet, mutta sekoita ne nopeasti parilla pyöräytyksellä mukaan seokseen.

Laita seos jääkaappiin jähmettymään (sen maistelun jälkeen..)  ennen kuin pyörittelet siitä somia palleroita, jotka sitten kierittelet kaakaojauheessa ja/tai kookoshiutaleissa tai vaikkapa kultajauheessa, jos siltä tuntuu. Sehän sopisi mainiosti hunajaisiin palleroihin.

Aseta valmiit pallerot kauniisti tarjolle ja valmistaudu tekemään uusi satsi!

 

Nautinnollisia ja hunajaisia hetkiä elämäänne!

Sikke

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta