Joskus sitä törmää niin hyvään reseptiin, että harmittaa miksei ole sitä itse keksinyt! Sellainen on tämä Tommy Myllymäen porkkana-appelsiinisalaatin resepti, jonka olen vohkinut hänen ihanasta salaattikirjastaan. Siellä käytetään hunajaa muissakin resepteissä, mutta tämä on niin loistava siksi, että se sopii sekä viimeisiin kellariporkkanoihin antamaan makua ja makeutta sekä niihin uusiin kohta maasta tunkeviin, joille chili  antaa juuri sopivaa pientä potkua.

Ja mikä ihaninta, tämä on niin helppo ja nopea tehdä, että lapsikin sen tekaisee siinä ohessa, kun itse valmistaa vaikkapa ne nopeasti grillatut lihasiivut, jotka itse tekaisin porkkanaherkulle kaveriksi.

NÄITÄ TARVITSET:

 

1 litra raastettua porkkanaa
2 appelsiinia kuorittuina ja fileinä

KASTIKKEESEEN TARVITSET:

 

Tee kastike ensimmäiseksi, sillä se paranee, kun saa maustua jonkin aikaa.

 

1 dl puristettua appelsiinimehua
1 rkl SAM luomuhunajaa
1 dl oliiviöljyä
1 punainen chili ohuina siivuina
2 rkl raastettua inkivääriä
suolaa

 

Minä käytän mielelläni raastimen karheinta osaa. Silloin porkkanoihin jää vielä kivasti purupintaa. Jos taas haluat niistä mahdollisimman mehukkaita, valitse hienompi osa.

 

Kuori appelsiini tarkkaan. Leikaa ensin molemmat päät pois ja aseta sitten appelsiini toinen leikattu pää leikkuulautaa vasten ja kuori sitten terävällä veitsellä pitkin appelsiinin kaarevaa pintaa niin, ettei lainkaan valkoista osaa jää jäljelle.

Saat appelsiinin fileiksi ujuttamalla terävän veitsenterän appelsiinilohkon ja siinä kiinni olevan kalvon väliin jokaisen lohkon molemmin puolin. Jos tämä tuntuu hankalalta, voit leikata kuoritun appelsiinin renkaiksikin. Renkaat näyttävät kivoilta, mutta ne on hankalampi syödä, koska kalvot ovat jäljellä.

Kumoa sitten porkkanaraaste tarjoiluvadille ja valuta kastike sekaan, sekoita hyvin ja lisää appelsiinilohkot päälle. Anna mielellään makujen vetäytyä vaikka puolisen tuntia, ennen kuin tarjoilet salaatin.

Hunajainen porkkana-appelsiinisalaatti sopii hyvin lisäkkeeksi grillatulle lihalle, kanalle, kalalle tai vaikka syötäväksi ihan sellaisenaan päivän vitamiinipommina.

Aurinkoa ja hunajaa kaikille! Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta