Totta puhuakseni en ole kummoinenkaan grillaaja, mutta rakastan silti grillissä valmistettua ruokaa, joten hiilet sytytetään heti kun säät sallivat. Ja koska tänä iltana ihana ilta-aurinko lämmitti patiotamme juuri sen verran, että siinä saattoi sopivasti häärätä päätin, että luomupossun filee ja muutama broilerinrinta saisi pinnalleen makoisan grillauskastikkeen ja sitten tulille.

 

Hiukkasen erimielisyyttä syntyi muiden kanssa siitä, kuinka mustaksi fileen pinta saa grillautua, mutta koska emännyys lepäsi minun harteillani päätin, että grillissä liha saakoon sopivan rapean pinnan, mutta loppukypsennys tehdään uunissa. Eri asia tietysti, jos grillissä on kupu, jonka alla loppukypsennys sujuu mutkattomasti.

Grillauskastikkeeni on sovellus Hattie Ellisin kastikkeesta ja näistä aineksista se syntyy:

Hunajainen grillauskastike

3 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa

1 1/2 rkl Dijon sinappia

2 rkl ketsuppia

2 rkl limen mehua

125 ml omenamehua

1 tl Worcestershire kastiketta

1/2 miedohkoa chiliä

1 rkl raastettua inkivääriä

1 1/2 rkl rommia

1 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria myllystä

Pane kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes ainekset yhdistyvät ja lisää sitten lämpöä niin, että seos alkaa pikkuhijaa kiehua ja saostua. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes keitos tiivistyy vähän ketsuppia ohuemmaksi. Se paksuuntuu vielä jäähtyessään.

Filettä voi marinoida grillauskastikkeessa jonkin aikaa, mutta jos siihen ei ole aikaa riittää sekin, että sivelee kastiketta lihan pintaan grillatessa, mutta huolehdi tällöin siitä, ettei liekki pääse nuolemaan lihaa, eikä varsinkaan pensseliä pitelevää kättä!

Possufilee on syytä grillata melko kypsäksi, mutta ei suinkaan kuivaksi! Tämä filee sai grillissä sopivan rapean pinnan ja sitten se siirrettiin 180 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi ja vielä lepoa sen jälkeen folion sisässä hetkisen.

Tämän lisäksi ei tarvita kuin iso kulhollinen vihreää salaattia ja pullo hyvää punkkua!

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta