Ei ehkä ihan heti tule mieleen yhdistää pastaa ja hunajaa, mutta kyllä ne vaan vallan mainiosti yhteen sopivat. Hunaja nimittäin sopii yhteen melkein minkä kanssa tahansa. Kyse on ainoastaan siitä määrästä jonka sitä käyttää.

Hunaja antaa hienostuneen makeuden vivahteen suolaiseen ruokaan, kun sitä käyttää hallitusti ja hillitysti aivan kuten valkosipuliakin minusta tulisi käyttää. Joihinkin ruokiin sitä voi  tietysti holvata reilustikin, kuten aamujogurttiin pähkinöiden päälle, mutta tämä ihana salviapasta ei kuulu niihin.

Tähän pastakastikkeeseen riittää puolitoista ruokalusikallista SAMin täyteläistä luomuhunajaa, mutta jos sen jättää pois ei lopputulos ole läheskään yhtä hyvä. Hunajan taikoja nämä …

 

NÄITÄ TARVITAAN

25 g voita (reilu ruokalusikallinen)

1 dl täysmaitoa

1 appelsiinin kuori n. 2 rkl

n.10 tuoretta salvianlehteä

10-15 mantelia kuorittuina

1,5 rkl SAM suvipäivän hunajaa

sormisuolaa

mustapippuria

spagettia 100g/syöjä.

 

Tämä resepti on kahdelle.

 

 

JA NÄIN HELPOSTI SE TEHDÄÄN

Laita pasta kiehumaan runsaaseen, hyvin suolalla maustettuun veteen. Tässä asiassa ei kannata suolaa säästää, sillä pasta ei maistu millekään, jos sen keittää suolattomassa vedessä. Sitä ei edes kastikkeen suolaisuus voi pelastaa.

Anna voin sulaa korkeareunaisella pannulla ja lisää sitten pannulle maito ja salvianlehdet. Sekoittele.

 

 

Sitten on hunajan vuoro päästä soosiin mukaan. Samalla voit lisätä suolan ja mustapippurin.

 

 

Hunajan jälkeen kuoritut ja pilkotut mantelit. Mantelit on helppo kuoria, kun ne upottaa hetkeksi tulikuumaan veteen. Sen jälkeen kuoren saa helposti hierottua kuivan keittiöpyyhkeen avulla pois. Voi ne mantelit tässä käyttää kuorineenkin, jos laiskottaa, mutta kuorissa on tietysti oma makunsa.

 

 

Sitten on appelsiininkuoren vuoro. Muista raastaa appelsiinin kuori tarkasti ilman valkoista osaa, se on nimittäin kitkerää ja pilaa kastikkeen.

 

 

Olethan jo keittänyt pastan valmiiksi ja se on käynyt lävikössä, joten nyt sen saa heittää kastikkeen sekaan pannulle, pyöräyttää siinä kunnolla muutaman kerran ja sitten vain kippaus lautaselle ja syömään. Pasta ei odota syöjää, vaan päinvastoin!

 

 

Päälle voi ripotella raastettua parmesaania, mutta älä hukuta pastaa siihen, kaikkien makujen täytyisi yhdessä muodostaa  sulosointuinen makunautinto, jota ei saa yksikään komponentti erikseen varastaa.

Nautinnollisia herkkuhetkiä kaikille!

Sikke <3

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta