Jouluksi sitä mielellään haluaa tehdä sen seitsemän sortin kahvileivät, että on mistä ottaa ja tarjota niilekin, jotka pistäytyvät tonttulan tuomisia tuomaan tai jäävät pitemmäksikin aikaa joulua viettämään.

Kätevä emäntä leipasee siis monenlaisia pikkuleipiä, sillä ne voi tehdä hyvissä ajoin joko ihan valmiiksi tai pyöritellä taikinan pötkyläksi ja paistaa siitä tarpeen mukaan.

Joulupipareiden lisäksi voisi tarjota näitä hunajalla ja mantelilla maustettuja ihanuuksia, jotka syntyvät tumpeloltakin käden känteessä.

Hyvä juttu sekin, että osan voi pakata nätisti ja antaa lahjaksi. Lahja, jonka jokainen haluaa vastaanottaa, jonka voi hyvällä halulla syödä ja joka ei lisää roinan määrää tässä maailmassa.

Anna lahjaksi piparit ja purkki ihanaa hunajaa!

 

NÄITÄ TARVITSET

1 dl manteleita

100 g huoneenlämpöistä voita

5 rkl tummaa sokeria (esim. demerera, mutta valkoinenkin käy)

½ dl SAM hunajaa (valitse suosikkisi)

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinsoodaa

 

TEE NÄIN

Rouhi mantelit terävällä veitsellä rouheasti – ei liian hienoksi. Kiva suuntuntuma, kun mantelinpalasia on valmiissa pikkuleivissä.

Yhdistä voi, sokeri ja hunaja ja lisää mantelirouhe. Sekoita taikinaksi. Tämä käy hyvin sähkövatkaimen hitaalla toiminnalla.

Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet ja lisää nekin taikinaan.

 

 

Tee taikinasta pötkö ja anna sen tekeytyä jääkaapissa niin, että se on ihan kylmää ennen kuin käyt leikkaustoimeen veitsen kera.

Tee kauniimpi ja tasaisempi pötkö kuin minä – tai vaikka neliskulmainen, jos haluat, vaikka näköjään tämäkin pötkö kelpaa keittiöenkelille 🙂

 

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen, kun olet valmis paistamaan pikkuleipiä

Leikkaa pötköstä noin viiden millin siivuja ja paista ne pellillä uunin keskellä n. 10 minuuttia. Tarkkaile paiston edistymistä loppuvaiheessa, sillä hunaja on herkkää..

 

Voit laittaa kiekot lähelle toisiaan, sillä takina ei juurikaan leviä paistettaessa.

Kun pikkuleivät on paistettu siirrä ne varovasti ritilälle, sillä ne ovat tässä vaiheessa vielä pehmeitä. Ne kovettuvat kyllä kylmetessään.

No niin, näin helppoa se oli! Joko ryhdyt hommiin 🙂

Ihanaa, kaunista, makoisaa ja RAUHALLISTA joulua teille kaikille, jotka kokkailevat kanssani tässä hunajisessa blogissa <3

Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta