Suklaasalami on paras idea ikinä! Se on äärettömän helppo valmistaa, se sisältää vain raaka-aineita, jotka on kaikki lähikaupasta saatavissa. Se on niin helppo tehdä, että aloittelijakin onnistuu. Se on hyvän makuinen tarjottava omassa joulun namipöydässä, mutta passaa mitä parhaiten myös joululahjaksi.

Voitko herkulta enempää toivoa? Et tietenkään 🙂 Siis tässä ohje, ryhdy toimeen!

NÄITÄ TARVITSET:

200 g tummaa suklaata
85 g voita
1 dl  SAM Toskanan hunajaa 
2 rkl fariinisokeria
1 kananmuna + 1 keltuainen
150 g mariekeksejä
1/2 tl vaniljaa
2 rkl (Stroh) rommia (ei välttämätön)
2 dl erilaisia pähkinöitä esim. pistaasi ja hasselpähkinöitä

Laita vettä hiljakseen kiehumaan isoon kattilaan ja aseta kattilan päälle kulho, jonka pohja ei koske kattilassa kuplivan veden pintaan.

Lisää kulhoon suklaa, voi ja hunaja. Sekoittele niin, että kaikki ainekset sulavat ja syntyy tasainen seos.

Yhdistä toisessa kulhossa kananmuna, keltuainen, fariinisokeri ja vanilja.

Yhdistä munaseos suklaaseokseen ja lisää siihen vielä murskatut keksit, rommi sekä pähkinät.

Sekoita kaikki varovasti massaksi ja siirrä vartiksi tai puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kun seos on jähmettynyt muovattavaksi, lusikoi se kahdelle leivinpaperille niin, että saat paperien avulla syntymään kaksi pyöreää pötkylää. Kierrä päät kiinni ja laita pötkylät takaisin jääkaappiin niin, että ne kovettuvat täysin. Mieluiten yön yli, mutta ainakin muutamaksi tunniksi.

Kun pötkylät ovat kovettuneet, tehosta niiden salamimaisuutta kieräyttämällä pötkylät ensin tomusokerissa ja sitomalla ne sitten samalla tavalla kuin italialaiset salamit sidotaan.

Tämä tapahtuu samoin kuin paistit sidotaan. Ohjeita löydät vaikkapa youtubesta, jos taito ei ole hyppysissäsi. Sitominen ei tietenkään ole välttämätöntä, mutta lisäähän se hauskasti yhdennäköisyyttä aitoon salamiin. Sidottuna ja tomusokeri’homeella’ päällystettynä pötkylä näyttää erehdyttävästi ihan aidolta salamilta.

Tarjoa suklaasalami kauniina viipaleina jouluherkkujen kera, tai tee tupla-annos massaa ja anna salamit kauniisti paketoituina joululahjoiksi.

Toivotan teille kaikille mitä parhainta joulun odotusta ja nautinnollisia hetkiä joulupöydän ympärillä. Kannattaa ottaa rennosti, sillä stressi ei kuulu jouluun!

Uuden hunajaiset herkut tästä blogista tammikuussa!  Terkuin, Sikke

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta