Olen aina halunnut mieltää ystävänpäivän yhtä paljon nimenomaan YSTÄVÄN päiväksi kuin  rakkaan päiväksi, vaikka sen vietto taitaa kyllä  suurimmassa osassa maailmaa keskittyä nimenomaana rakkauden ja rakastetun ympärille. Mutta näiden yhdistelmähän on tietysti paras – rakas ystävä. Ja onhan rakastettukin ystävä, ainakin pitäisi olla…

Valentine’s Day on Amerikassa joulun jälkeen suurin lahjojen jakamisen päivä ja kaupanteko sen ympärillä kukoistaa. Kortteja lähetetään yhä postissa, vaikka internet tarjoaa helpommankin tavan muistaa ystäviä, ruusuja ja lahjoja ostetaan miljoonilla dollareilla ja varmaan joku kosiikin jotakuta.

Historiallisesti tätä helmikuun 14 pvää on myös juhlittu kevään päivänä (ilmeisesti jossain muualla kuin Suomessa!), joten hylkäsin suklaiset herkut, jotka lienevät yleisimpiä ystävänpäivälahjoja ja päätin antaa teille, tämän blogini lukijat ystävän lahjaksi reseptin, joka ylistää ystävyyttä, rakkautta ja kevättä. Nimittäin hunajaisen tira-mi-sun.

Mikä voisikaan paremmin kuvastaa ystävyyttä, rakkautta ja hellyyttä, kuin juuri hunaja – afrodisiakkien kuningatar!

NÄITÄ TARVITSET HUNAJAISEEN TIRA-MI-SUUN

3 kananmunan keltuaista ja 2 valkuaista

2 rkl sokeria

2 rkl juoksevaa hunajaa

250g purkillinen mascarponea

1 paketti Savoiardikeksejä

mantelirouhetta ja syötäviä kukkia koristeluun

LIEMEEN TARVITSET

2,5 dl tuorepuristettua sitruunamehua

1 dl vettä

2 rkl hunajaa

(4 cl limoncello sitruunalikööriä)

Tee ensin kostutusliemi sekoittamalla ainekset keskenään niin laakeassa astiassa, että savoyardikeksi mahtuu siihen pitkittäin.

Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Notkista mascarpone ja sekoita siihen hunaja.

Lisää mascarponehunaja keltuaisvaahtoon ja kääntele lopuksi varovasti sekaan myös valkuaisvaahto. Ei haittaa, vaikka seos ei olisi ihan tasainen.

Kasta savoyardikeksit yksi kerrallaan kostutusliemeen niin, että keksi menee nopeasti pinnan alle, mutta tulee pikaisesti pois, muuten keksit kostuvat liikaa.

Lado kostutettuja keksejä tarjoiluvadin pohjalle sopiva määrä ja lusikoi mascarponevaahtoa päälle. Jatka näin, kunnes saat haluamasi kokoisen kokoisen kakun.

 

Minä pidän tira-mi-susta niin, että sen ihana mascarponevaahto pursuilee näkösälle ja vadille houkuttelevasti, mutta voit myös koota sen vuokaan, jolloin se jähmettyy helposti leikattaviksi paloiksi.

 

Koristelin kakun paahdetulla mantelirouheella ja niityn kukkasilla, koska ne olivat sopivan keltaisia tarkoitukseen. Saat kauniin kakun,  kun ripottelet päälle ruusunlehtiä tai syötäviä kukkia. Sitten vain korkki poks kuplapullosta ja yhdessä nauttimaan kahdella lusikalla samalta lautaselta!

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ RAKAS LUKIJANI!

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta