Kaikenlaisia aamiaisia olen testannut, mutta yksi on ylitse muiden ja se on aamupuuro. Puuro on vatsan lempeä ystävä ja siloittelee ihanasti tietä kahville, jonka on sitten mukava sukeltaa pehmeälle puuropedille. Näin sen voi ainakin ajatella ja jotain totuutta siinä on oltava, koska jos nappaan kahvin suoraan tyhjään vatsaan saan vastaukseksi sellaisen kivistyksen, joka kertoo, ettei se ollut lainkaan hyvä idea.

Useimmiten puuroni on kaurapuuroa, mutta kun ystävättäreni kertoi nauttineensa kvinoapuuroa, päätin samantien testata sen, sillä tokihan vaihtelu virkistää puuroasioissakin. Kauran otin mukaan kauramaidon muodossa.
Tulos oli niin hyvä, että jaan reseptin sinullekin.

Tein samantien hunajaisen kvinoagranolan, koska näin saan mukavasti puuron päälle jotain rapeaa ja lisää energiaa päivään, koska granolassa on manteleita ja siemeniä. Granola sopii myös mainiosti jugurtin päälle, jos aamusi aukenee sillä paremmin kuin puurolla.

TEIN GRANOLAN ENSIN:

1 dl manteleita karheasti rouhittuna

1 ½ dl hyvin huuhdottua ja valutettua kvinoaa

1 dl sekalaisia siemeniä

½ tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl  hunajaa

1 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna

TEE NÄIN

Lämmitä uuni 170 asteeseen (hunajaa käytettäessä uunin lämpötila on hyvä pitää maltillisena)

Huuhtele kvinoa huolellisesti lämpimässä vedessä ja valuta tarkkaan.

 

 

 

Mantelit saa pilkkoa rouheasti, niistä tulee kivaa pureskeltavaa. Manteleiden sijaan voit käyttää myös mitä tahansa pähkinöitä, tai käyttää molempia. Jos joulupähkinöitä ja kuivahedelmiä on vielä  kaapin perällä jäljellä, tässä on oiva tilaisuus käyttää ne.

 

 

Sekoita kaikki ainekset paitsi aprikoosit keskenään, levitä seos laakeaan uuniastiaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele seosta pari kertaa paiston aikana.

 

Tämän reseptin määrä ei riittä ihan täyteen uunipellilliseen, joten tee tuplamäärä, jos haluat valmistaa tätä ihanaa herkkua enemmän.

Lisää sitten aprikoosit, anna seoksen jäähtyä ja kovettua ja murenna se sitten sinulle sopiviksi kokkareiksi. Garnola säilyy hyvin tiiviissä lasipurkissa.

 

JA SITTEN PUURON KEITTOON!

3 dl huuhdeltua kvinoaa

7 dl kauramaitoa

ripaus suolaa

1 rkl SAM laventelihunajaa

Keitä kvinoaa kauramaidossa (tai muussa valitsemassasi nesteessä, myös mantelimaidossa kvinoa kypsyy maukkaaksi), kunnes neste on imeytynyt siihen, sekoita haarukalla ilmavaksi.

 

Tee syöjälle pikku yllätys ja levitä puurolautasen pohjalle lusikallinen hunajaa! Se antaa puurolle ihanan maun.

Tarjoa puuro kvinoagranolan, hunajan ja kauramaidon kera.

Jos puuro ei ole kuulunut aamun avaukseesi, niin kokeile nyt – tämä on todella hyvää ja uskon, ettei sellaista vatsaa olekaan, joka ei hyrisisi tyytyväisyydestä, kun sinne aamulla solahtaa hunajainen aamupuuro!

PEHMEÄN HUNAJAISIA AAMUJA KAIKILLE <3 SIKKE

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta