Sateen ropistessa ja tuulen tuivertaessa tekee mieli varata lento jonnekin lämpimään ja jättää kumisaappaat ja sateenvarjot nojailemaan eteisen nurkkaan. Ainahan se ei ole ainakaan ihan samantien mahdollista, mutta aina voi onneksi makumatkustaa ja valmistaa vaikka edullisia broilerin koipireisiä marokkaisin maustein, sytyttää kynttilät ja kuunnella aterialla marokkolaista musiikkia. Saattaa helpottaa hetkeksi…

Tässä  ruoassa on käytetty ras el hanout maustetta, jota käytetään paljon Pohjois-Afrikassa. Se on mausteseos, jossa on yleensä ainakin 12 eri maustetta ja kuten curryssä, näitäkin seoksia on useita eri seuduilla, eikä yhtä ja ainoaa oikeaa ole olemassa. Mauste ei ole tulinen, vaan pikemminkin aromaattinen. Ras el hanoutia saa meilläkin hyvin kaupoista kautta maan, joten kokeile, jospa hyvinkin tykkäisit.

Ras el hanoutin lisäksi mukana on tietysti myös hyvää hunajaa, koska marokkolaiset emännät (naiset tekevät siellä edelleen ruoat kodeissa) tietävät, että lusikallinen hunajaa tasapainottaa kivasti tomaattien hapokkuuden. Tämä toimii erityisen hyvin, jos tomaatit eivät ole ihan kesäauringon kyspyttämiä. Mutta ryhdytään hommiin!

NÄITÄ TARVITSET MARINADIIN (kahdelle koivelle):

TEE MARINADI

2 rkl oliiviöljyä
1 reilu tl ras el hanout maustetta
1 sitruunan raastettu kuori
reilu lusikallinen hienoa merisuolaa
1 reilu rkl juoksevaa SAM hunajaa

(sitruunankuoren ja suolan sijaan voit käyttää suolaan säilötyn sitruunan kuoren, jos sellaisia sinulla on, tai niitä kaupasta löydät)

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero se koipireisiin. Anna marinoitua puolesta tunnista vuorokauteen sen mukaan, miten kiire on saada pötyä pöytään!

Kun on aika valmistaa ruoka loppuun niin

LAITA UUNIVUOKAAN

4 isoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
10 mustaa oliivia kivettöminä, pilkottuna tai kokonaisena makusi mukaan.
1 rkl juoksevaa SAM hunajaa
1 tl suolaa
reilu puristus sitruunamehua

Tee tilaa marinoituneille koipireisille ja lämmitä uuni 180-asteeseen.


Paista koipireisiä 40 – 45 minuuttia koipien koosta riippuen. Huomaa, että marinadin hunaja on kuumaherkkää, joten tarkkaile nahan pintaa ja napaa koivet ulos, kun nahka on ihanasti ruskistunut ja rapea.

Kun koivet saapuvat tuoksuvina uunista, lisää niiden päälle kourallinen lehtipersiljasilppua ja korianterisilppua

Ruoan voit tarjota repaeakuorisen leivän ja vihreän salaatin kera. Leipää on ihana topata maukkaaseen kastikkeeseen. Mutta jos pidät esimerkiksi couscousista, niin tähän sekin sopii vallan mainiosti. Viinin värin voi kukin valita makunsa mukaan tai nauttia juomana vaikkapa raikasta vettä.

Jos tietosi Marokosta ovat yhtä vajavaiset kuin minun, niin avaa linkki tästä niin tiedät lisää ja voit loistaa ruokapöydässä 😉

شهية جيدة

 

 

image_pdfTallenna PDFimage_printTulosta