noin 30 kappaletta
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
5 ½ rkl kylmää vettä
150 g voita
Vanukastäyte:
3 dl täysmaitoa
½ dl maissitärkkelystä
1 ½ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 vaniljatangon siemenet
2 tl kanelia tai 1 sitruunan kuoriraaste
4 keltuaista
Pinnalle:
tuoreita marjoja
Valmistus:
- Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää loppuvaiheessa vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
- Sekoita maissitärkkelys ja maito kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset keltuaisia lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.
- Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne vispilällä vatkaten nopeasti kiisselin joukkoon. Palauta kattila liedelle. Sekoittele keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kiisseli muuttuu paksummaksi. Älä kuitenkaan päästä kiisseliä kiehumaan.
- Jaa pohjataikina pieniin osiin ja painele ohuesti ja tasaisesti pienten voideltujen leivos- tai minimuffinivuokien pohjalle ja reunoille. Taikinaa jää muutaman kappaleen verran yli täytteen määrään nähden.
- Lusikoi kuppeihin vanukastäytettä.
- Paista 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Anna jäähtyä hieman ja koristele tuoreilla marjoilla.
- Tarjoile Portugalilaiset vanukaskupit jälkiruoaksi! Nam!