Portugalilaiset vanukaskupit (pastéis de belém)

Hunajainen Sam | Suomen monipuolisin hunajavalikoima | Resepti

noin 30 kappaletta


Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
5 ½ rkl kylmää vettä
150 g voita

Vanukastäyte:

3 dl täysmaitoa
½ dl maissitärkkelystä
1 ½ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 vaniljatangon siemenet
2 tl kanelia tai 1 sitruunan kuoriraaste
4 keltuaista

Pinnalle:

tuoreita marjoja

Valmistus:

  1. Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää loppuvaiheessa vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Sekoita maissitärkkelys ja maito kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset keltuaisia lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.
  3. Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne vispilällä vatkaten nopeasti kiisselin joukkoon. Palauta kattila liedelle. Sekoittele keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kiisseli muuttuu paksummaksi. Älä kuitenkaan päästä kiisseliä kiehumaan.
  4. Jaa pohjataikina pieniin osiin ja painele ohuesti ja tasaisesti pienten voideltujen leivos- tai minimuffinivuokien pohjalle ja reunoille. Taikinaa jää muutaman kappaleen verran yli täytteen määrään nähden.
  5. Lusikoi kuppeihin vanukastäytettä.
  6. Paista 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  7. Anna jäähtyä hieman ja koristele tuoreilla marjoilla.
  8. Tarjoile Portugalilaiset vanukaskupit jälkiruoaksi! Nam!