Mehiläishoitajien koulutusta Madagaskarilla

Perustajamme Kari Koivulehto sai idean Madagaskarin mehiläishoidon kehittämisprojektista vuonna 2000. Hän oli tuolloin vierailemassa tutkimusavustajana toimineen Helena-tyttärensä luona saarella. Kari antoi paikallisille mehiläishoitajille vinkkejä mehiläishoidosta ja huomasi, että opastukselle oli tilausta.

Palattuaan Suomeen Kari ehdotti opiskelijoilleen mehiläishoidon kehitysyhteistyöhankkeen aloittamista Madagaskarilla. Kiinnostusta löytyi, joten Kari järjesti yliopistolla trooppisen mehiläishoidon kurssin. Kurssin opetuksen perusteella opiskelijat pystyivät jakamaan mehiläishoito-osaamistaan Madagaskarilla.

Helsingin yliopiston opiskelijat kävivät 2–3 kertaa vuodessa kouluttamassa paikallisia mehiläishoitajia ja ohjaamassa kylien vastuuhenkilöitä. He puolestaan jakoivat saamaansa oppia eteenpäin muille mehiläishoitajille.

Hanke kehitti Madagaskarin hunajatuotantoa, ja maakunnat saivat lisää hunajaa tuomaan terveellisyyttä ja vaihtelua ihmisten ruokavalioon. Lisäksi mehiläishoitajat saivat synnytettyä pienimuotoista ja kovin tervetullutta liiketoimintaa.

Madagaskarin mehiläishoidon kehitysyhteistyöprojektin rahoittivat pääosin ulkoministeriö ja Hunajainen SAM.

Lue lisää mehiläishoidon kehittämisprojektista.

Hunajainen Sam | Suomen monipuolisin hunajavalikoima | Yhteistyö