Salaatti ainekset:
½ helmisipulia hienoksi leikattuna
5 kananmunaa
1 dl majoneesia
2 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
2 tl suolaa
4 rkl valkosipulikrutonkeja
jauhettua mustapippuria
Valmistus:
- Keitä munat kypsiksi, kuori ja kuutioi ne veitsellä tai munaleikkurilla.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi leipäkrutongit.
- Anna vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaapissa, lisää leipäkrutongit vasta hetki ennen tarjoilua.
Parsa- ainekset:
2 punttia vihreää parsaa (1 kg)
Vettä keittämiseen.
Haudutusliemi:
6 rkl voita
3 rkl soijaa
8 rkl SAM Luomuhunajaa
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vettä
Valmistus:
- Kuori parsat kevyesti ja kiehauta suolavedessä 2 minuuttia.
- Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
- Kuumenna paistinpannu; lisää kaikki ainekset ja kiehauta.
- Lisää parsat ja kääntele niitä liemessä. Hauduta pari minuuttia ja nosta lautaselle.
- Annostele munasalaatti lautaselle parsojen viereen ja koristele.