Kaipaatko uutta ideaa grilliin?
Tässäpä hunajaisen tuliset broilerivartaat! Vartaiden kera maistuu thaimaalainen sataykastike, joka saa ihanan samettisen maun maapähkinävoista ja kookosmaidosta.
NÄITÄ TARVITSET:
BROILERVARTAAT:
400 g broilerinlihaa (file tai paisti)
Herkkusieniä
1 paprika
1 sipuli
Varrastikkuja
MARINADI:
¾ dl seesamiöljy (paahdetuista seesaminsiemenistä)
1 rkl SAM Metsähunajaa
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 punainen chilipalko pilkottuna
½ dl soijakastiketta
½ limen mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
SATAYKASTIKE:
1,5 dl suolaton ja makeuttamaton maapähkinävoi
½ chilipalko pilkottuna
½ limen mehu
1 tl kalakastike
1 rkl SAM Metsähunajaa
1 tl jauhettua korianteria
400 g kookosmaitoa
½-1 tl suolaa, oman maun mukaan
VALMISTUS:
SATAYKASTIKKEEN VALMISTUS:
1. Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja sekoita
2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 10 min, tai kunnes ainekset ovat tasaiset ja kastike on sakeaa.
MARINADIN JA BROILERVARTAIDEN VALMISTUS:
1. Sekoita marinadiainekset ja paloittele broilerinpalat sekaan
2. Anna maustua marinadissa muutama tunti tai yön yli
3. Laita varrastikut hetkeksi veteen ennen grillausta. Näin tikut eivät pala grillissä.
4. Paloittele sipulit ja paprikat. Mikäli sienet ovat isoja, puolita nämä.
5. Lisää tikkuihin vuorotellen broilerpaloja, sipulin ja paprikan paloja ja herkkusieniä
6. Sivele myös kasvikset ja sienet marinadilla
7. Grillaa kypsiksi grillissä tai 250 asteessa uunissa grillivastuksella n. 10-15 min.
8. Nauti riisin ja sataykastikkeen kera.