Lemon curd on pääsiäisen hittisana ja must-herkku on ihanat, vaaleat sitruuna-hunaja pilvet. Mmm…

NÄITÄ TARVITSET:

Lohja
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl kaurajauhoa
3 rkl kookossokeria
1/4 tl suolaa
100 g voita/margariinia/kookosöljyä

Lemon curd:
1 dl sitruunamehua
0,7 dl SAM Luomuhunajaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl kookosöljyä
ripaus raastettua sitruunankuorta
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
1/4 tl kurkumaa (väriksi)

Lisäksi:
1 dl (soija(vispikermaa)

VALMISTUS:

  1. Tee ekaksi lemon curd: Laita kattilaan sitruunamehu, hunaja, maissitärkkelys, kookosöljy ja ripaus sitruunankuorta (+kurkuma). Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten. Kun seos alkaa paksuuntua lisää kookosmaito ja vispaa kunnes seos paksua. Anna jäähtyä täysin ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamasta tunnista yön yli.Lisää hieman suolaa myllystä (n. 1/2 tl).
  2. Tee seuraavaksi pohjat: Sekoita kulhossa mantelijauho, kaurajauho, kookossokeri ja suola. Sulata voi/margariini/kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Massan pitäisi olla murenevaa mutta kuitenkin helposti muotoiltavaa.
  3. Öljyä muffinssivuoan kolot ja leikkaa niihin leivinpaperista suikaleet joilla saat valmiin pohjan nostettua ylös. Painele massa muffinssivuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi kun lemon curd on kylmää ja hieman hyytelömäistä. Lisää lemon curdia desi kerrallaan kermavaahtoon ja maistele. Kun maku on tarpeeksi sitruunaista ja sopivan kirpeää, vaahto on valmista. Lusikoi vaahto pursotuspussiin.
  5. Irrota pohjat varovasti muffinssivuoasta ja pursota niihin sitruunavaahtoa. Tarjoa heti ja säilytä jääkaapissa.