Miltä kuulostaa sitruuna-pannacotta hunajagranolalla ja mansikoilla? Tämäkin taivaallinen jälkiruoka syntyy ilman valkoista sokeria.
NÄITÄ TARVITSET:
HUNAJA-PANNACOTTA:
2 dl kermaa
2 dl maitoa
3 liivatelehteä
½ dl SAM Hunaja & Sitruunaa
KAURAGRANOLA:
2 dl kaurahiutaleita
¼ dl Hunajainen Metsähunajaa
¼ dl rypsiöljy
Ripaus suolaa
PÄÄLLE:
Mansikoita
SAM Hunaja & Sitruunaa
VALMISTUS:
PANNACOTTAN VALMISTUS:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
2. Kuumenna kattilassa kerma ja maito, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman kerma-maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
3. Kaada seos jälkiruokakulhoihin
4. Anna jäähtyä ja siirrä kulhot jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä ainakin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
HUNAJA-KAURA –GRANOLAN VALMISTUS:
1. Sekoita öljy, hunaja ja suola
2. Lisää seos kaurahiutaleiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi
3. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 150 asteessa uunissa, toiseksi ylimmällä tasolla n. 15-20 min tai riippuen uunista niin kauan kunnes kaurahiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta hiutaleita.
4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua
5. Lisää jähmettyneiden pannacottien päälle pilkottuja mansikoita, hunaja-kauragranolaa ja loraus SAM Hunaja & Sitruunaa