4 annosta

Tämä ruokaisa leipä on mainio illanistujaistarjottava tai alkupala. Tarjoa sellaisenaan tai keittoruoan lisänä.

Näitä tarvitset:

2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
4 broilerinfileetä
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
vettä + suolaa
2 (kesä)porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
½ kesäkurpitsa
1 pieni kyssäkaali
½ l kantarelleja
2-4 leipäviipaletta
1 dl majoneesia
2 tl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 tl mietoa karkeaa sinappia
tuoretta rakuunaa

Valmistus:

Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta vesi ja lisää suola. Kuori porkkanat tarvittaessa ja kiehauta, kunnes ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on vielä puruvastusta. Puolita porkkanat pituussuunnassa. Hienonna valkosipulinkynnet ja vedä kesäkurpitsasta lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja viipaloi kyssäkaali. Putsaa ja paloittele kantarellit tarvittaessa. Kuumenna hieman öljyä pannulla ja paista kasviksia hetki. Lisää joukkoon valkosipulia. Paahda leipäviipaleita pannulla, kunnes ovat rapeita. Puolita leivät kolmioiksi.

Sekoita majoneesin joukkoon SAM Kesäkukka Hunaja, karkea sinappi ja tuoretta rakuunaa. Tarkista maku. Laita lautaselle leipäviipale ja nosta pinnalle broilerinfilee, kasviksia ja maustettua majoneesia. Rouhi pinnalle hieman suolaa. Koristele tuoreella rakuunalla.

Tarjoa heti!