noin 20 sämpylää
Ainekset:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl hunajaolutta (Stallhagen)
¼ palaa tuorehiivaa
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa (taikinapohjaan)
1 dl rypsiöljyä
3 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl talkkunajauhoja tai ruisjauhoja
Viimeistelyyn: 1rkl SAM Kesäkukka Hunajaa + 1rkl kuumaa vettä.
Koristeluun: Siemeniä, lastuja tms.
Valmistus:
- Kuumenna uuni 200 °C asteeseen.
- Mittaa kädenlämpöinen olut, öljy, hunaja ja vesi kulhoon. Liota hiiva liemeen.
- Sekoita joukkoon talkkunajauhot ja puolet vehnäjauhoista. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan nousemaan noin puoleksi tunniksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa loput jauhot joukkoon. Muotoile taikinasta pieniä pullia ja nosta ne leivinpellille nousemaan.
- Peitä taikinapallot liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Voitele sämpylät voisulalla ja ripottele pinnalle siemeniä tms.
- Paista sämpylöitä noin 15 minuuttia, voitele hunajavedellä ja tarjoile lämpimänä.