Sokerin sijaan vispipuuro makeutetaan mansikoilla ja SAM Kesäkukka juoksevalla hunajalla. Raparperit tuovat vispipuuroon lempeää kirpeyttä (@parantavaruoka).

gluteeniton | 6-8 annosta

NÄITÄ TARVITSET:

2 raparperinvartta
1 l vettä
5 dl pakaste mansikoita
1,5 dl SAM Auringonkukkahunajaa
1/2 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
2 dl karkeita riisijauhoja
(kasvi)kermaa
vaniljasokeria

VALMISTUS:

1. Paloittele raparperinvarret ja laita ne kattilaan veden kanssa. Keitä kunnes raparperi pehmenee, noin 5-10min.

2. Sammuta liesi ja anna jäähtyä hetki. Lisää mansikat ja anna niiden sulaa.

3. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää hunaja sekä vanilja.

4. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Vispaa sekaan karkeat riisijauhot. Vispaa pohjaa myöten kunnes vispipuuro on paksua, tähän ei mene kuin muutama minuutti. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

5. Vatkaa kylmää vispipuuroa käsivatkaimella ja nauti (kasvi)kerman ja vaniljasokerin kanssa.