OLETKO LEIPONUT GALETTEA?

…Eli pyöreää pellille tehtävää piirakkaa. Ihana smetanan mehevyys yhdistettynä maukkaaseen punajuureen ja vuohenjuustoon saa veden herahtamaan kielelle. Kokonaisuuden kruunaa iso loraus juoksevaa hunajaa.

 

NÄITÄ TARVITSET:

5 dl täysjyvävehnäjauho
1/2 tl suolaa
75 g Voi tai margariini
½ tl leivinjauhe
1,5 dl vesi
1 muna
½ tl etikka

Päälle:
2 punajuurta
1 iso punasipuli
4 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua rosmariinia
1/2 -1 tl suolaa
1 pkt chevreä (150-180 g) 150- g
1 prk (120 g) smetanaa
SAM Kesäkukka Hunajaa päälle juuri ennen tarjoilua

VALMISTUS: 

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa muna, vesi ja etikka. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista ensin punasipulit reilussa oliiviöljyssä niin että ne saavat kauniin värin pintaan. Siirrä syrjään ja paista myös punajuuriviipaleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä niin kauan, että ne vähän pehmenevät.
  3. Lisää joukkoon kypsennetyt sipulit sekä mustapippuri, suola ja rosmariini. Sekoita.
  4. Kauli sillä aikaa taikinasta ohut pyöreä levy jauhotetun leivinpaperin päällä niin isoksi ympyräksi mitä leivinpaperille mahtuu. Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja kauliessa. Jos taikina on liian kuivaa, niin taputtele pintaan hieman vettä. Veden määrä riippuu hieman jauhoista ja kananmunan koosta.
  5. Lisää levyn keskelle smetanaa nokareina, kypsennetyt punajuuret ja sipulit sekä viipaloitu chevre. Jätä n. 4-5 cm reunat ilman täytteitä ja taittele reunat sitten täytteiden päälle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35-40 min niin kauan, kunnes galette on saanut kauniin värin.
  7. Valele paiston jälkeen päälle reilusti SAM Kesäkukka Hunajaa.