Tumma SAM Metsähunaja antaa ihanan paahteisen maun paistettuun riisiin. Riisi myös paistuu paremmin, kun sekaan lisää lorauksen SAM Metsähunajaa. Tämä paistettu riisi syntyy helposti vaikka edellisen aterian yli jääneestä riisistä!
NÄITÄ TARVITSET:
1 porkkana
Pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1/2 dl seesamiöljyä (paahdetuista seesaminsiemenistä)
1,5 dl basmatiriisiä (mitta raakana)
100 g katkarapuja
2 rkl Seesamiöljyä katkarapujen paistamiseen.
Kastike
1 rkl sushietikka
½ limen mehu
1 rkl soijakastiketta
1 rkl SAM Metsähunaja
(1/2-1 rkl Shiracha-kastiketta)
Tarjoiluun tuoretta korianteria.
TEE NÄIN:
- Sulata katkaravut
- Keitä riisi
- Pilko sipulit ja porkkana ja raasta tai pilko inkivääri
- Paista ensin katkaravut pannulla seesamiöljyssä ja siirrä ne sivuun odottamaan
- Lisää valkosipulit, sipulit, inkiväärit ja porkkanat pannulle
- Lisää puolet seesamiöljystä ja kuullota hetken pannulla. Lisää loppu öljy ja keitetyt riisit.
- Jatka paistamista niin että riisi saa väriä. Lisää kastike ja jatka vielä paistamista niin kauan kunnes riisit ovat saaneet lisää väriä.
- Sekoita katkaravut joukkoon.
- Tarjoile tuoreen korianterin kanssa. Halutessasi voit lisätä myös tuoretta chiliä ja kevätsipulia päälle.