Satokauden parhaat kasvikset paahdetaan rapeiksi ja makean hunajaisella marinadilla höystettynä. Erinomainen lisuke melkein minkä tahansa kanssa ja valmistuu nopeasti ja helposti. Värikkäät kasvikset houkuttelevat syömään terveellisesti (@parantavaruoka).

Gluteeniton, maidoton, 2-4 annosta

NÄITÄ TARVITSET:

1 kg Kesäkasviksia (kuten porkkanaa, kesäkurpitsaa, herneitä, varsiparsakaalia, terttutomaatteja, kesäsipulia, paprikaa, valkosipulia..)

Hunaja-marinadi:
2 rkl Hunajainen SAM Kesäkukka Hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua puristettuna
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria

VALMISTUS:

1. Pese ja käsittele kasvikset haluamallasi tavalla (pilko, puolita, halkaise tai käytä sellaisenaan). Levitä ne leivinpaperille uunipellille.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lusikoi kasvisten päälle. Ripottele vielä (sormi)suolaa.

4. Paahda kasviksia uunissa noin 15min, jotta ne jäävät napakoiksi ja rapeiksi.

5. Tarjoa lisukkeena