Kokeile perinteisten uunijuuresten sijaan ruokaisaa tofu-juuressalaattia. Salaatin kruunaa ihana hunajainen kastike.

NÄITÄ TARVITSET:

KRUTONGIT
1 ½ paahtoleivän palaa
2 rkl rypsiöljyä
Ripaus suolaa

PAAHDETUT JUUREKSET
1 palsternakka
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
½ rkl SAM Metsähunaja
1/2 tl suolaa
Mustapippuria myllystä

TOFU
1 pkt tofua
2 rkl rypsiöljyä
1 tl SAM Metsähunaja
1 rkl soijakastiketta

KASTIKE
¾ dl rypsiöljyä
1 ½ tl valkoviinietikka
1 ½ tl SAM Metsähunaja
½ tl suolaa

VALMISTUS:

  1. Pilko juurekset paloiksi
  2. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja mausteet
  3. Paahda uunissa 225 asteessa 15-20 min.
  4. Pilko paahtoleipä pieniksi paloiksi, lisää öljyä ja paahda uunissa 200 asteessa n. 5 min tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet väriä. Lisää ripaus suolaa päälle.
  5. Kuivaa tofu talouspaperiin ja revi se paloiksi. Kuivaa vielä paloja talouspaperilla.
  6. Siirrä palat pannulle ja paahda hetki kuivalla pannulla. Lisää öljy ja jatka paistamista niin että tofut saavat väriä. Lisää lopuksi hunaja ja paahda vielä hetki. Lisää vielä soija ja sekoita.
  7. Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa
  8. Revi salaatit ja pilko sipuli. Levitä tarjoilulautaselle.
  9. Lisää päälle juurekset, tofut, krutongit sekä kastike.