Kokeile perinteisten uunijuuresten sijaan ruokaisaa tofu-juuressalaattia. Salaatin kruunaa ihana hunajainen kastike.
NÄITÄ TARVITSET:
KRUTONGIT
1 ½ paahtoleivän palaa
2 rkl rypsiöljyä
Ripaus suolaa
PAAHDETUT JUUREKSET
1 palsternakka
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
½ rkl SAM Metsähunaja
1/2 tl suolaa
Mustapippuria myllystä
TOFU
1 pkt tofua
2 rkl rypsiöljyä
1 tl SAM Metsähunaja
1 rkl soijakastiketta
KASTIKE
¾ dl rypsiöljyä
1 ½ tl valkoviinietikka
1 ½ tl SAM Metsähunaja
½ tl suolaa
VALMISTUS:
- Pilko juurekset paloiksi
- Lisää joukkoon öljy, hunaja ja mausteet
- Paahda uunissa 225 asteessa 15-20 min.
- Pilko paahtoleipä pieniksi paloiksi, lisää öljyä ja paahda uunissa 200 asteessa n. 5 min tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet väriä. Lisää ripaus suolaa päälle.
- Kuivaa tofu talouspaperiin ja revi se paloiksi. Kuivaa vielä paloja talouspaperilla.
- Siirrä palat pannulle ja paahda hetki kuivalla pannulla. Lisää öljy ja jatka paistamista niin että tofut saavat väriä. Lisää lopuksi hunaja ja paahda vielä hetki. Lisää vielä soija ja sekoita.
- Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa
- Revi salaatit ja pilko sipuli. Levitä tarjoilulautaselle.
- Lisää päälle juurekset, tofut, krutongit sekä kastike.