Omena-hunajaletut ovat täydellisiä tähän vuodenaikaan. Omenat karamellisoidaan hunajan ja kookossokerin kanssa ja saavat lopuksi kanelihunnun. Letut valmistetaan gluteenittomasti riisijauhoista. Nämä ovat täydellisiä viikonlopun brunssille tai myöhäiselle aamiaiselle.
(Gluteeniton, maidoton | 2 annosta)
NÄITÄ TARVITSET:
Lettutaikina:
2 dl vaalea riisijauhoa
2 kananmunaa
n. 3 dl vichyä
2 rkl öljyä
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita, margariinia tai öljyä paistamiseen
Hunaja-omenat;
2 rkl voita/margariinia
4 rkl SAM Luomuhunajaa
2 rkl kookossokeria
4 omenaa
1 tl kanelia
VALMISTUS:
- Tee ensin hunaja-omenat: Laita pannulle voi/margariini, hunaja ja kookossokeri sekä omenat.
- Paista miedolla lämmöllä kunnes omenat pehmenevät. Ripottele lopuksi päälle kanelia.
- Anna jäähtyä sen aikaa kun paistat letut.
- Sekoita lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin 10 min.
- Kuumenna voi/margariini/öljy pannulla ja kaada taikinaa vasta kun pannu on niin kuuma, että taikina sihisee. Näin saat lettuihin pitsireunat. Alenna lämpöä ekojen lettujen jälkeen, ettei taikina pala. Paista letut molemmin puolin.
- Lusikoi hunaja-omenoita lettujen keskelle ja käännä reunat päälle.
- Tarjoa hunajan ja kermavaahdon kanssa.