Omena-hunajaletut ovat täydellisiä tähän vuodenaikaan. Omenat karamellisoidaan hunajan ja kookossokerin kanssa ja saavat lopuksi kanelihunnun. Letut valmistetaan gluteenittomasti riisijauhoista. Nämä ovat täydellisiä viikonlopun brunssille tai myöhäiselle aamiaiselle.

 

(Gluteeniton, maidoton | 2 annosta)

NÄITÄ TARVITSET:

Lettutaikina:
2 dl vaalea riisijauhoa
2 kananmunaa
n. 3 dl vichyä
2 rkl öljyä
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita, margariinia tai öljyä paistamiseen

Hunaja-omenat;
2 rkl voita/margariinia
4 rkl SAM Luomuhunajaa
2 rkl kookossokeria
4 omenaa
1 tl kanelia

VALMISTUS: 

  1. Tee ensin hunaja-omenat: Laita pannulle voi/margariini, hunaja ja kookossokeri sekä omenat.
  2. Paista miedolla lämmöllä kunnes omenat pehmenevät. Ripottele lopuksi päälle kanelia.
  3. Anna jäähtyä sen aikaa kun paistat letut.
  4. Sekoita lettutaikinan ainekset ja anna turvota noin 10 min.
  5. Kuumenna voi/margariini/öljy pannulla ja kaada taikinaa vasta kun pannu on niin kuuma, että taikina sihisee. Näin saat lettuihin pitsireunat. Alenna lämpöä ekojen lettujen jälkeen, ettei taikina pala. Paista letut molemmin puolin.
  6. Lusikoi hunaja-omenoita lettujen keskelle ja käännä reunat päälle.
  7. Tarjoa hunajan ja kermavaahdon kanssa.