8 kappaletta
MAKEAT CHILISÄMPYLÄT:
2 ½ dl rasvatonta maitoa tai vettä
25 g hiivaa
½ dl SAM Hunaja & Chiliä
1 tl merisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ dl kaurahiutaleita
5 dl rouheisia sämpyläjauhoja
Pinnalle:
1 muna
unikonsiemeniä
Chilikastike:
70 g tomaattipyreetä
2 tl SAM Hunaja & Chiliä
1 rkl Hunajainen SAM juoksevaa luomuhunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limettimehua
1 tl valkoviinietikkaa
½ murskattua valkosipulinkynttä
Täytteet:
maustettua ranskankermaa (valkosipuli-yrtti)
romainesalaattia
punaista suippopaprikaa
punasipulia
pulled chicken -lihaa
VALMISTUS:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää HUNAJA-CHILI, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita jauhot taikinaan noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
- Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se reilun kokoisiksi paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
- Valmista chilikastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään.
- Leikkaa sämpylät kahtia siten, että kohdistat veitsenkärjen alaviistossa sämpylän keskiosaan. Tasoita veitsellä hattuosan alapinta.
- Annostele maustettua ranskankermaa sämpyläkupin pohjalle. Laita päälle salaatinlehti, paprika- ja punasipulirenkaita ja kanaa. Valuta päälle chilikastiketta. Laita kanneksi sämpylän hattuosa.
kinuskikissa.fi