8 kappaletta

MAKEAT CHILISÄMPYLÄT:

2 ½ dl rasvatonta maitoa tai vettä
25 g hiivaa
½ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 tl merisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ dl kaurahiutaleita
Chiliä maun mukaan
5 dl rouheisia sämpyläjauhoja

Pinnalle:

1 muna
unikonsiemeniä

Chilikastike:

70 g tomaattipyreetä
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limettimehua
1 tl valkoviinietikkaa
½ murskattua valkosipulinkynttä
Chiliä maun mukaan

Täytteet:

maustettua ranskankermaa (valkosipuli-yrtti)
romainesalaattia
punaista suippopaprikaa
punasipulia
pulled chicken -lihaa

VALMISTUS:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää Hunaja, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita jauhot taikinaan noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se reilun kokoisiksi paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
  4. Valmista chilikastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään.
  5. Leikkaa sämpylät kahtia siten, että kohdistat veitsenkärjen alaviistossa sämpylän keskiosaan. Tasoita veitsellä hattuosan alapinta.
  6. Annostele maustettua ranskankermaa sämpyläkupin pohjalle. Laita päälle salaatinlehti, paprika- ja punasipulirenkaita ja kanaa. Valuta päälle chilikastiketta. Laita kanneksi sämpylän hattuosa.
    kinuskikissa.fi