Ihana makeansuolainen teryakilohi kasviksilla syntyy helposti.

NÄITÄ TARVITSET:

700-800 g lohta
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl SAM Metsähunajaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
½ dl seesamiöljyä (paahdetuista seesaminsiemenistä)
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
2 peukalonpään kokoista palaa inkivääriä raastettuna

Kasviksia:
½ parsakaali
1 paprika

Öljyä paistamiseen
Lisukkeeksi jasmini- tai basmatiriisiä

VALMISTUS:

  1. Leikkaa lohenpalat valmiiksi annospaloiksi
  2. Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa
  3. Laita lohipalat vuokaan tai muovipussiin
  4. Lisää kastike kalan joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  5. Ota kalat pois kastikkeen joukosta ja paista ne paistinpannulla kypsiksi
  6. Kaada loppu kastike kattilaan ja hauduta sitä sen aikaa, kun lohet ovat kypsiä. Voit lisätä joukkoon myös hieman kastikesuurusta niin kastikkeesta tulee vähän sakeampi.
  7. Pilko kasvikset ja paista niitä kevyesti pannulla öljyssä
  8. Tarjoile lohi riisin ja kasvisten kera.
  9. Lisää kastiketta lohen päälle lautaselle