Ihana makeansuolainen teryakilohi kasviksilla syntyy helposti.
NÄITÄ TARVITSET:
700-800 g lohta
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl SAM Metsähunajaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
½ dl seesamiöljyä (paahdetuista seesaminsiemenistä)
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
2 peukalonpään kokoista palaa inkivääriä raastettuna
Kasviksia:
½ parsakaali
1 paprika
Öljyä paistamiseen
Lisukkeeksi jasmini- tai basmatiriisiä
VALMISTUS:
- Leikkaa lohenpalat valmiiksi annospaloiksi
- Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa
- Laita lohipalat vuokaan tai muovipussiin
- Lisää kastike kalan joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
- Ota kalat pois kastikkeen joukosta ja paista ne paistinpannulla kypsiksi
- Kaada loppu kastike kattilaan ja hauduta sitä sen aikaa, kun lohet ovat kypsiä. Voit lisätä joukkoon myös hieman kastikesuurusta niin kastikkeesta tulee vähän sakeampi.
- Pilko kasvikset ja paista niitä kevyesti pannulla öljyssä
- Tarjoile lohi riisin ja kasvisten kera.
- Lisää kastiketta lohen päälle lautaselle