Tässäpä ihanan lämmittävä intialainen linssisosekeitto. Hunajapaahdetut kasvikset antavat sille aivan ihanan maun.
Intialainen linssisosekeitto (3-4 annosta)
NÄITÄ TARVITSET:
3 porkkanaa (n. 450 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl SAM Metsähunajaa
3 rkl öljyä
3 tomaattia
2 punaista chilipalkoa
9 dl vettä
1 kasvisfondi
3 dl raakoja punaisia linssejä
Pala inkivääriä raastettuna (n. peukalon kokoinen pala)
2 tl juustokumina
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl SAM Metsähunajaa
3 rkl öljyä
3 tomaattia
2 punaista chilipalkoa
9 dl vettä
1 kasvisfondi
3 dl raakoja punaisia linssejä
Pala inkivääriä raastettuna (n. peukalon kokoinen pala)
2 tl juustokumina
1 tl curry
½ tl kanelia
½ tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
Ripaus suolaa halutessasi
1 pieni purkki kookoskermaa juuri ennen tarjoilua
VALMISTUS:
- Kuori ja pilko porkkana kuutioiksi. Laita sipuli neljään osaan.
- Paina valkosipulinkynnet lyttyyn veitsellä vasten leikkuulautaa, älä poista kynsien kuoria, muuten nämä palavat uunissa.
- Poista chileistä siemenet.
- Lisää porkkanat, sipulit, valkosipulinkynnet, chilipalot sekä tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle öljyä sekä SAM Metsähunajaa.
- Sekoita ja kypsennä uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 20-30 min, niin että nämä saavat kauniin paahteisen värin, mutta eivät kuitenkaan pala.
- Kuori valkosipulin kynnet. Lisää kattilaan vesi, fondi, linssit ja mausteet ja kypsennä 15 min.
- Lisää uunissa paahdetut kasvikset ja jatka keittämistä n. 10 min. Lisää suolaa halutessasi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile kookoskerman sekä tuoreen korianterin kera.
- Ihanan hunajaisen intialaista talvipäivää!