Tässäpä ihanan lämmittävä intialainen linssisosekeitto. Hunajapaahdetut kasvikset antavat sille aivan ihanan maun.

 

Intialainen linssisosekeitto (3-4 annosta)

NÄITÄ TARVITSET:

3 porkkanaa (n. 450 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl SAM Metsähunajaa
3 rkl öljyä
3 tomaattia
2 punaista chilipalkoa
9 dl vettä
1 kasvisfondi
3 dl raakoja punaisia linssejä
Pala inkivääriä raastettuna (n. peukalon kokoinen pala)
2 tl juustokumina

1 tl curry
½ tl kanelia
½ tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
Ripaus suolaa halutessasi

1 pieni purkki kookoskermaa juuri ennen tarjoilua

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko porkkana kuutioiksi. Laita sipuli neljään osaan.
  2. Paina valkosipulinkynnet lyttyyn veitsellä vasten leikkuulautaa, älä poista kynsien kuoria, muuten nämä palavat uunissa.
  3. Poista chileistä siemenet.
  4. Lisää porkkanat, sipulit, valkosipulinkynnet, chilipalot sekä tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle öljyä sekä SAM Metsähunajaa.
  5. Sekoita ja kypsennä uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 20-30 min, niin että nämä saavat kauniin paahteisen värin, mutta eivät kuitenkaan pala.
  6. Kuori valkosipulin kynnet. Lisää kattilaan vesi, fondi, linssit ja mausteet ja kypsennä 15 min.
  7. Lisää uunissa paahdetut kasvikset ja jatka keittämistä n. 10 min. Lisää suolaa halutessasi.
  8. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile kookoskerman sekä tuoreen korianterin kera.
  9. Ihanan hunajaisen intialaista talvipäivää!