Ihanan lämmittävä linssikeitto saa makua hunajapaahdetuista kasviksista. Tee kerralla iso satsi ja nautiskele lämmittävää keittoa vaikka tuoreen leivän kera.

NÄITÄ TARVITSET:

300 g bataattia
2 isoa porkkanaa
700 g kukkakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 rkl öljyä
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
3 dl punaisia kuivia linssejä
2 kpl kasvisliemikuutio tai kasviliemifondi
9-10 dl vettä
Mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua rakuunaa

Päälle kurpitsansiemeniä

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko juurekset lohkoiksi. Puolita sipuli, jätä valkosipulinkynsiin kuoret päälle.
  2. Lisää öljy ja hunaja päälle
  3. Kypsennä kasviksia uunissa 200 asteessa n. 20-25 min. niin että ne ovat kypsyneet ja saaneet väriä pintaan. Huuhtele sillä välin linssit lävikössä.
  4. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio tai fondi sekä linssit
  5. Kypsennä linssejä n. 15-20 min.
  6. Irrota valkosipulin kuoret pois. Lisää kaikki paahdetut kasvikset joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 5 min., tai niin kauan, kunnes linssit ja kasvikset ovat täysin pehmeitä.
  7. Soseuta ja lisää mausteet.
  8. Voit paahtaa päälle kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa loraus hunajaa siemenien päälle ja siirrä kulhoon jäähtymään.

Vinkki: Saat sitruunaisia siemeniä käyttämällä SAM Hunaja & Sitruunaa.