Ihanan lämmittävä linssikeitto saa makua hunajapaahdetuista kasviksista. Tee kerralla iso satsi ja nautiskele lämmittävää keittoa vaikka tuoreen leivän kera.
NÄITÄ TARVITSET:
300 g bataattia
2 isoa porkkanaa
700 g kukkakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 rkl öljyä
2 rkl SAM Kesäkukka Hunajaa
3 dl punaisia kuivia linssejä
2 kpl kasvisliemikuutio tai kasviliemifondi
9-10 dl vettä
Mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua rakuunaa
Päälle kurpitsansiemeniä
VALMISTUS:
- Kuori ja pilko juurekset lohkoiksi. Puolita sipuli, jätä valkosipulinkynsiin kuoret päälle.
- Lisää öljy ja hunaja päälle
- Kypsennä kasviksia uunissa 200 asteessa n. 20-25 min. niin että ne ovat kypsyneet ja saaneet väriä pintaan. Huuhtele sillä välin linssit lävikössä.
- Lisää kattilaan vesi, liemikuutio tai fondi sekä linssit
- Kypsennä linssejä n. 15-20 min.
- Irrota valkosipulin kuoret pois. Lisää kaikki paahdetut kasvikset joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 5 min., tai niin kauan, kunnes linssit ja kasvikset ovat täysin pehmeitä.
- Soseuta ja lisää mausteet.
- Voit paahtaa päälle kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa loraus hunajaa siemenien päälle ja siirrä kulhoon jäähtymään.
Vinkki: Saat sitruunaisia siemeniä käyttämällä SAM Hunaja & Sitruunaa.