TAIKINA:
4 annosta
500 g broilerinfileetä
¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 cm pala tuoretta kurkumajuurta
2 rkl soijakastiketta
½-1 punainen mieto chilipaprika
1 punainen paprika
1 nippu kevätsipulia
200 g miniluumutomaatteja
2 porkkanaa
½ l vettä + ripaus suolaa
100 g pikkuparsaa
3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Pinnalle:
SAM Kesäkukka Hunajaa
½-3/4 dl pinjansiemeniä
VALMISTUS:
- Paloittele broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi
- Sekoita joukkoon laventelihunajaa, hienonnettua valkosipulinkynttä, inkivääriä ja kurkumajuurta, sekä soijakastiketta. Kääntele ainekset sekaisin.
- Hienonna chilipaprika, paloittele paprika ja silppua kevätsipuli.
Puolita halutessasi miniluumutomaatit tai käytä kokonaisina.
Kuori ja paloittele porkkanat viipaleiksi. - Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Lisää pikkuparsat hetkeksi veteen, keitä muutaman minuutin ajan ja valuta.
- Kuumenna öljy ja paista hunajaiset broileripalat pannulla kauttaaltaan.
Lisää muut ainekset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. - Anna kiehua muutama minuutti, kunnes porkkanat ovat hieman kypsyneet, mutta niissä on vielä puruvastusta
- Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.
Valuta pinnalle vielä SAM Kesäkukka Hunajaa - Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele ruoan päälle
- Tarjoa seuraksi riisiä