TAIKINA:

4 annosta

500 g broilerinfileetä
¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 cm pala tuoretta kurkumajuurta
2 rkl soijakastiketta
½-1 punainen mieto chilipaprika
1 punainen paprika
1 nippu kevätsipulia
200 g miniluumutomaatteja
2 porkkanaa
½ l vettä + ripaus suolaa
100 g pikkuparsaa
3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Pinnalle:

SAM Kesäkukka Hunajaa
½-3/4 dl pinjansiemeniä

VALMISTUS:

  1. Paloittele broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi
  2. Sekoita joukkoon laventelihunajaa, hienonnettua valkosipulinkynttä, inkivääriä ja kurkumajuurta, sekä soijakastiketta. Kääntele ainekset sekaisin.
  3. Hienonna chilipaprika, paloittele paprika ja silppua kevätsipuli.
    Puolita halutessasi miniluumutomaatit tai käytä kokonaisina.
    Kuori ja paloittele porkkanat viipaleiksi.
  4. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Lisää pikkuparsat hetkeksi veteen, keitä muutaman minuutin ajan ja valuta.
  5. Kuumenna öljy ja paista hunajaiset broileripalat pannulla kauttaaltaan.
    Lisää muut ainekset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  6. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes porkkanat ovat hieman kypsyneet, mutta niissä on vielä puruvastusta
  7. Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.
    Valuta pinnalle vielä SAM Kesäkukka Hunajaa
  8. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele ruoan päälle
  9. Tarjoa seuraksi riisiä