Parhaimman makuista kurpitsasta saa kun sitä paahtaa voissa ja hunajassa pannulla. Kurpitsan maku syvenee ja pinta karamellisoituu. Pieni chilin polte sopii lempeään kurpitsaan. Suolainen feta ja makean rouskuvat pähkinät kruunaavat annoksen. Tämä salaatti syödään lämpöisenä. NAM!
NÄITÄ TARVITSET:
600g myskikurpitsaa
50g voita
2rkl SAM Auringonkukkahunajaa
2 punasipulia
chilihiutaleita
1/2tl suolaa
mustapippuria
Hunajapähkinät:
kourallinen saksanpähkinöitä
1rkl SAM Metsähunajaa
Suolaa
Salaattisekoitusta tai rucolaa (valmiiksi pestyä)
Fetaa
VALMISTUS:
1. Paloittele kurpitsa nopan kokoisiksi paloiksi (myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria)
2. Kuori ja kuutioi punasipuli reiluiksi paloiksi
3. Laita pannulle voi ja hunaja
4. Lisää kurpitsat ja punasipulit, ripaus chilihiutaleita ja suola
5. Paista keskilämmöllä noin 15 minuuttia säännöllisesti käännellen, kunnes kurpitsa on kypsää
6. Siirrä kypsät kurpitsat odottamaan ja lorauta samalle pannulle ruokalusikallinen hunajaa
7. Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä ja paista hunajassa muutama minuutti
8. Ripottele päälle hieman suolaa.
9. Kokoa lautaselle salaaattisekoitusta, lämmintä kurpitsapaistosta, hunajapähkinöitä ja fetaa
10. Nauti lämpimänä