Lämmin hedelmäsalaatti saattaa olla uusi juttu, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla! Hedelmät makeutuvat, pehmenevät ja jopa maistuvat vähän paremmilta kuin kylmänä. Lisäksi lämpimät hedelmät sopivat paremmin herkkävatsaisille. Parasta lämmin hedelmäsalaatti on vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

gluteeniton | 4:lle

NÄITÄ TARVITSET:

7 dl satokauden hedelmiä pilkottuna (esim. mangoa, kiiviä, viinirypäleitä, päärynää, appelsiini, pomeloa..)
3 dl omenamehua
1/2 tl vaniljaa tai vaniljasokeria
2 tl perunajauhoa
2-3 rkl SAM Hunaja & Sitruunaa

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko hedelmät.
  2. Laita kattilaan omenamehu ja vanilja/vaniljasokeri sekä perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten. Kun omenamehu kiehuu, lisää hedelmäpalat ja alenna lämpö puoleen. Anna porista pienellä muutama minuutti koko ajan käännellen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää viimeisenä hunaja ja sekoita vielä mutta älä keitä.
  3. Nosta levyltä ja tarjoa heti esim.vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.