Kaipaatko uutta IDEAA SALAATTEIHIN?
Tässäpä tulee terveellinen ja maukas kvinoa-fetasalaatti, joka toimii sellaisenaan lounaana tai vaikka illanistujaisissa.
NÄITÄ TARVITSET:
1 dl kvinoaa
½ kurkku
½ cantaloupemeloni
½ isosta punasipulista tai 1 pieni punasipuli
1 ruukku rucolaa
Pari reilua kourallista lehtisalaattia silputtuna (esim. lollo rosso)
1 pkt kypsiä kikherneitä valutettuna
1 pkt aitoa fetajuustoa murennettuna
Kastike:
1 pieni ruukku tuoretta korianteria (tai puolikas isosta)
1 pieni ruukku tuoretta minttua (tai puolikas isosta)
1 tl valkoista balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä
1 rkl SAM Metsähunajaa
Paahdetut pähkinät:
100 g saksanpähkinöitä
2 tl SAM Metsähunajaa
Ripaus suolaa
VALMISTUS:
- Laita kastikeainekset korkeaan kulhoon
- Soseuta sauvasekoittimella kaikki soseeksi, lisää joukkoon valutetut kikherneet
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa
- Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja lisää joukkoon hunajaa, paahda vielä hetki ja lisää hieman suolaa joukkoon. Siirrä lautaselle jäähtymään.
- Pilko kurkku, meloni ja punasipuli salaattikulhoon
- Lisää joukkoon keitetty kvinoa, rucola ja salaatinlehdet sekä murenna feta joukkoon
- Kaada päälle kastike+kikherneet -seos. Lisää lopuksi paahdetut pähkinät salaatin päälle
- Tarjoile