Kaipaatko uutta IDEAA SALAATTEIHIN?

Tässäpä tulee terveellinen ja maukas kvinoa-fetasalaatti, joka toimii sellaisenaan lounaana tai vaikka illanistujaisissa.

NÄITÄ TARVITSET:

1 dl kvinoaa
½ kurkku
½ cantaloupemeloni
½ isosta punasipulista tai 1 pieni punasipuli
1 ruukku rucolaa
Pari reilua kourallista lehtisalaattia silputtuna (esim. lollo rosso)
1 pkt kypsiä kikherneitä valutettuna
1 pkt aitoa fetajuustoa murennettuna

Kastike:
1 pieni ruukku tuoretta korianteria (tai puolikas isosta)
1 pieni ruukku tuoretta minttua (tai puolikas isosta)
1 tl valkoista balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Mustapippuria myllystä
1 rkl SAM Metsähunajaa

Paahdetut pähkinät:
100 g saksanpähkinöitä
2 tl SAM Metsähunajaa
Ripaus suolaa

VALMISTUS: 

  1. Laita kastikeainekset korkeaan kulhoon
  2. Soseuta sauvasekoittimella kaikki soseeksi, lisää joukkoon valutetut kikherneet
  3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa
  4. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja lisää joukkoon hunajaa, paahda vielä hetki ja lisää hieman suolaa joukkoon. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  5. Pilko kurkku, meloni ja punasipuli salaattikulhoon
  6. Lisää joukkoon keitetty kvinoa, rucola ja salaatinlehdet sekä murenna feta joukkoon
  7. Kaada päälle kastike+kikherneet -seos. Lisää lopuksi paahdetut pähkinät salaatin päälle
  8. Tarjoile