Kurpitsat kun ovat parhaimmillaan, niin on aika porauttaa ihanan pehmeä kurpitsakeitto. Kurpitsan paahtaminen hunajan kera tekee keitosta täydellisen pehmeää. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

1 kg kokoinen myskikurpitsa
1 sipuli
¼ dl rypsiöljyä
2 rkl SAM Kesäkukka -hunajaa
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
Mustapippuria myllystä
200 g tuorejuustoa
Tuoretta timjamia

VALMISTUS:

  1. Kuori ja pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lohko sipuli neljään osaan. Siirrä kurpitsat ja sipulit leivinpaperin päälle.
  2. Lisää päälle hunaja, rypsiöljy sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Paahda 200 asteessa noin 20 min, kunnes sipulit ja kurpitsa ovat saaneet väriä.
  4. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio sekä paahdetut kasvikset. Keitä hetki ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Lisää tuorejuusto ja mustapippuri. Keitä, kunnes tuorejuusto on sulanut.
  6. Tarjoile tuoreen timjamin kera.