Kurpitsat kun ovat parhaimmillaan, niin on aika porauttaa ihanan pehmeä kurpitsakeitto. Kurpitsan paahtaminen hunajan kera tekee keitosta täydellisen pehmeää. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
1 kg kokoinen myskikurpitsa
1 sipuli
¼ dl rypsiöljyä
2 rkl SAM Kesäkukka -hunajaa
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
Mustapippuria myllystä
200 g tuorejuustoa
Tuoretta timjamia
VALMISTUS:
- Kuori ja pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lohko sipuli neljään osaan. Siirrä kurpitsat ja sipulit leivinpaperin päälle.
- Lisää päälle hunaja, rypsiöljy sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Paahda 200 asteessa noin 20 min, kunnes sipulit ja kurpitsa ovat saaneet väriä.
- Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio sekä paahdetut kasvikset. Keitä hetki ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää tuorejuusto ja mustapippuri. Keitä, kunnes tuorejuusto on sulanut.
- Tarjoile tuoreen timjamin kera.