Tämä on ihana salaatti vieraille tarjottavaksi tai vaikka lounassalaatiksi. Salaatin kruunaa hunajainen mangovinegretti. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
1 ruukku salaattia
Pari isoa kourallista rucolaa (n. 40 g)
2 avocadoa
½ kurkku
1 salottisipuli
½ rasia kirsikkatomaatteja
1 pss pakastekatkarapuja
1 kynsi valkosipulia
Öljyä paistamiseen
Paahdetut mantelit:
3/4 dl kokonaisia manteleita
1 tl SAM Metsähunajaa
Suolaa myllystä
Hunajainen mango-vinegretti:
½ sitruunan mehu
¼ dl makeuttamatonta mangososetta
½ dl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
1 rkl SAM Metsähunajaa
VALMISTUS:
- Valmista vinegretti sekoittamalla ainekset pieneen kulhoon
- Pilko mantelit hieman pienemmäksi ja paahda niitä kuivalla pannulla
- Lisää SAM Metsähunajaa ja anna paahtua hetki. Siirrä mantelit lautaselle jäähtymään ja lisää ripaus suolaa.
- Sulata katkaravut (vaikka lämpimän veden alla lävikössä), valuta ylimääräiset vedet pois
- Lisää pannulle öljyä ja pilkottu valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja lisää katkaravut.
- Paista katkarapuja ja valuta ylimääräiset vedet pois ja jatka paistamista, kunnes katkaravut ovat hieman napakoituneet
- Lisää kulhoon salaatit, pilkottu salottisipuli, kurkut ja tomaatit sekä pilkotut avocadot ja paahdetut mantelit.
- Lisää katkaravut sekä vinegrettiä. Voit myös tarjoilla vinegretin erikseen ja jokainen voi annostella sitä salaatin päälle haluamansa määrän.