Tämä on ihana salaatti vieraille tarjottavaksi tai vaikka lounassalaatiksi. Salaatin kruunaa hunajainen mangovinegretti. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

1 ruukku salaattia
Pari isoa kourallista rucolaa (n. 40 g)
2 avocadoa
½ kurkku
1 salottisipuli
½ rasia kirsikkatomaatteja
1 pss pakastekatkarapuja
1 kynsi valkosipulia
Öljyä paistamiseen

Paahdetut mantelit:
3/4 dl kokonaisia manteleita
1 tl SAM Metsähunajaa
Suolaa myllystä

Hunajainen mango-vinegretti:
½ sitruunan mehu
¼ dl makeuttamatonta mangososetta
½ dl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
1 rkl SAM Metsähunajaa

VALMISTUS:

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla ainekset pieneen kulhoon
  2. Pilko mantelit hieman pienemmäksi ja paahda niitä kuivalla pannulla
  3. Lisää SAM Metsähunajaa ja anna paahtua hetki. Siirrä mantelit lautaselle jäähtymään ja lisää ripaus suolaa.
  4. Sulata katkaravut (vaikka lämpimän veden alla lävikössä), valuta ylimääräiset vedet pois
  5. Lisää pannulle öljyä ja pilkottu valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja lisää katkaravut.
  6. Paista katkarapuja ja valuta ylimääräiset vedet pois ja jatka paistamista, kunnes katkaravut ovat hieman napakoituneet
  7. Lisää kulhoon salaatit, pilkottu salottisipuli, kurkut ja tomaatit sekä pilkotut avocadot ja paahdetut mantelit.
  8. Lisää katkaravut sekä vinegrettiä. Voit myös tarjoilla vinegretin erikseen ja jokainen voi annostella sitä salaatin päälle haluamansa määrän.