Tämä katkarapupasta saa ihanan aromikkaan ja pehmeän maun hunajasta, valkosipulista ja chilistä.
(2 annosta)
NÄITÄ TARVITSET:
200 g spagettia
200 g katkarapuja pakasteesta
1 pieni sipuli tai ½ isosta
1 punainen chilipalko
2 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
¾ rkl SAM Reilun kaupan Hunajaa
1 tl valkoista balsamietikkaa tai valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
Tarjoiluun:
Cran padano-, pecorino- tai parmesan-juustoa raastettuna
Tuoretta basilikaa.
VALMISTUS:
- Pilko valkosipulit, chili sekä sipuli kuutioiksi
- Sulata katkaravut ja puristele niistä ylimääräinen neste pois
- Laita spagetit kiehumaan.
- Lisää pannulle puolet oliiviöljystä, pilkotut valkosipulit, chili ja sipuli. Kuullota miedolla lämmöllä kypsiksi niin että ne saavat hiukan väriä.
- Lisää katkaravut ja jatka paistamista.
- Lisää vielä hunaja ja valkoviinietikka sekä suola.
- Jatka paistamista, kunnes katkarapujen nesteet ovat haihtuneet ja kastike hieman ruskistunut. Lisää lopuksi loppu oliiviöljy.
- Sekoita kastike ja lisää keitettyjen spagettien päälle.
- Lisää annoksen päälle raastettua juustoa sekä tuoretta basilikaa.