Tämä katkarapupasta saa ihanan aromikkaan ja pehmeän maun hunajasta, valkosipulista ja chilistä.
(2 annosta)

NÄITÄ TARVITSET:

200 g spagettia
200 g katkarapuja pakasteesta
1 pieni sipuli tai ½ isosta
1 punainen chilipalko
2 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
¾ rkl SAM Reilun kaupan Hunajaa
1 tl valkoista balsamietikkaa tai valkoviinietikkaa
½ tl suolaa

Tarjoiluun:
Cran padano-, pecorino- tai parmesan-juustoa raastettuna
Tuoretta basilikaa.

VALMISTUS: 

  1. Pilko valkosipulit, chili sekä sipuli kuutioiksi
  2. Sulata katkaravut ja puristele niistä ylimääräinen neste pois
  3. Laita spagetit kiehumaan.
  4. Lisää pannulle puolet oliiviöljystä, pilkotut valkosipulit, chili ja sipuli. Kuullota miedolla lämmöllä kypsiksi niin että ne saavat hiukan väriä.
  5. Lisää katkaravut ja jatka paistamista.
  6. Lisää vielä hunaja ja valkoviinietikka sekä suola.
  7. Jatka paistamista, kunnes katkarapujen nesteet ovat haihtuneet ja kastike hieman ruskistunut. Lisää lopuksi loppu oliiviöljy.
  8. Sekoita kastike ja lisää keitettyjen spagettien päälle.
  9. Lisää annoksen päälle raastettua juustoa sekä tuoretta basilikaa.