Jogurttihyytelö ja hunajainen hedelmäsalaatti sopivat jälkiruoaksi kevään juhliin. Voit valmistaa jälkiruoan myös valmiiksi annoskulhoihin.

6 annosta

NÄITÄ TARVITSET:

6 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
5 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
½ dl SAM Hunaja & Inkivääri
2 rkl puristettua sitruuna- tai appelsiinimehua

Hedelmäsalaatti:

1 banaani
muutama mansikka
2 kiiwi-hedelmää
1 mango
1-2 päärynää
(sitruunan tai appelsiinin puristettua mehua)
SAM Hunaja & Inkivääriä hunajaa maun mukaan

VALMISTUS:

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon jogurtti, vaniljasokeri, SAM Kesäkukka Hunaja ja SAM Hunaja & Inkivääri. Tarkista maku.

Kuumenna sitruuna- tai appelsiinimehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan nesteeseen.  Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Jaa seos isoon tarjoilukulhoon tai pienempiin annoskulhoihin. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kuori ja paloittele hedelmät ja mansikat. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon hunajat. Purista joukkoon halutessasi sitruunan tai appelsiinin mehua.

Tarjoa salaatti jogurttihyytelön kanssa.