Ainekset:
4 kpl karitsan paahtopaisteja
3 rkl voita
1 punasipuli kuutioituna
2 porkkanaa kuutioituna
Mausteseos:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 tl timjamia
1 murskattu laakerinlehti
rouhittua mustapippuria myllystä
Haudutusliemi:
1 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
½ dl fariinisokeria
6 rkl sitruunamehua
1 dl appelsiinimehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 rkl balsamicoetikkaa
Koristeluun:
1 ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus:
- Hiero mausteseos paisteihin kunnolla ja anna vetäytyä huoneen lämmössä puoli tuntia.
- Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkanat kuutioksi.
- Kuumenna uuni 170 asteeseen.
- Ruskista paistit voissa tasaisesti ja nosta uunivuokaan.
- Laita porkkana- ja sipulikuutiot pannulle ja paista ruskeaksi voissa. Kaada kasviskuutiot paistien päälle uunivuokaan.
- Mittaa hunaja, fariinisokeri, sitruuna- ja appelsiinimehu, sitruunakuori ja balsamico paistinpannulle ja kiehauta. Kaada liemi uunivuokaan, työnnä paistomittari paistiin ja aseta lämpötila 55°C asteeseen ja nosta vuoka uuniin.
- Ota paistit uunista, kääntele liemessä ja nosta leikkuulaudalle. Viipaloi paistit tarjoiluvadille ja kaada liemi ja kasviskuutiot paistiviipaleiden päälle. Ripottele paahdetut pinjan- ja urpitsansiemenet päälle ja tarjoile valkosipuliperunoiden tai riisin kanssa.