40 kpl
NÄITÄ TARVITSET:
2 ison munan valkuaista
1 ¼ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
½ vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
30 g tummaa suklaata
VALMISTUS:
- Laita isoon kattilaan 5 cm vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa valkuaiset, hunaja, vaniljatangon siemenet ja ripaus suolaa teräskulhoon.
- Vatkaa valkuaisvaahtoa 5 minuutin ajan kiehuvan veden päällä (älä anna kulhon koskettaa vettä). Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista toiset 5 minuuttia.
- Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
- Laita pursotuspussiin tähtitylla. Valuta suklaasuklaa pussin sisälle reunaa myöten yhdeksi raidaksi.
- Täytä pussi valkuaisvaahdolla. Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle.
- Laita marengit kuivumaan 80-asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä.
- Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään jälkilämpöön. Samalla ne kuivuvat vielä hieman lisää.