OLETKO JO KOKEILLUT LEIPOA PULLIA HUNAJALLA MAKEUTTAEN?
Ihanat appelsiini-rahkapullat sopivat esim. pääsiäiseen. Ota resepti talteen!
NÄITÄ TARVITSET:
2,5 dl maitoa tai kauramaitoa
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 ¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täytteeksi:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
2 rkl Hunajainen Sam juokseva hunaja
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1-2 appelsiinia riippuen koosta
Voiteluun kananmuna
VALMISTUS:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva ja sekoita. Lisää suola, kardemumma ja hunaja, sekoita tasaiseksi.
- Lisäile jauhoja pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen
- Vaivaa taikinaa ja lisää huoneenlämpöinen voi ja jatka vaivaamista ja lisää jauhoja niin kauan, kunnes taikina alkaa hiukan irrota kulhosta ja on pehmeää ja kimmoisaa
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 40 min.
- Jaa taikina 8 osaan ja muotoile taikinasta palloja. Siirrä nämä pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta n. 20 min.
- Sekoita rahka, kananmuna ja raastettu sitruunankuori sekaisin kulhossa
- Kuori ja pilko appelsiinit paloiksi. Leikkaa kuoriessa pois myös appelsiinin ympärillä olevat kalvot. 8. Paina lasilla pullien keskelle painauma, lisää painaumiin rahkatäytettä sekä päälle pilkottuna appelsiinipaloja
- Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 min.