OLETKO JO KOKEILLUT LEIPOA PULLIA HUNAJALLA MAKEUTTAEN?
Ihanat appelsiini-rahkapullat sopivat esim. pääsiäiseen. Ota resepti talteen!

NÄITÄ TARVITSET:

2,5 dl maitoa tai kauramaitoa
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 ¾ dl SAM Kesäkukka Hunajaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Täytteeksi:

1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
2 rkl Hunajainen Sam juokseva hunaja
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1-2 appelsiinia riippuen koosta

Voiteluun kananmuna

VALMISTUS:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva ja sekoita. Lisää suola, kardemumma ja hunaja, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisäile jauhoja pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen
  3. Vaivaa taikinaa ja lisää huoneenlämpöinen voi ja jatka vaivaamista ja lisää jauhoja niin kauan, kunnes taikina alkaa hiukan irrota kulhosta ja on pehmeää ja kimmoisaa
  4. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 40 min.
  5. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile taikinasta palloja. Siirrä nämä pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta n. 20 min.
  6. Sekoita rahka, kananmuna ja raastettu sitruunankuori sekaisin kulhossa
  7. Kuori ja pilko appelsiinit paloiksi. Leikkaa kuoriessa pois myös appelsiinin ympärillä olevat kalvot. 8. Paina lasilla pullien keskelle painauma, lisää painaumiin rahkatäytettä sekä päälle pilkottuna appelsiinipaloja
  8. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 min.