Luonnollista makeutta leivonnassa hunajalla? Jo vain! Tässäpä ohje hunajalla makeutettuun täytekakkuun, jossa valkoisen sokerin tilalla on käytetty hunajaa.
NÄITÄ TARVITSET:
Kakkupohja:
1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
5 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauho
1,5 tl leivinjauhetta
Täytteet:
4 dl vispikermaa
4 rkl SAM Hunaja & Sitruunaa
400 g pakastemansikoita
2 kypsää banaania
Kostutukseen maitoa tai kauramaitoa
SAM Hunaja & Sitruuna
Koristeluun tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita sekä SAM Hunaja & Sitruunaa
VALMISTUS:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20-24 cm). Siirrä jääkaappiin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Riko munat kulhoon ja lisää hunaja
- Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vähitellen sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30 min. 175 asteessa. Koita tikulla kakkua, kun kakku on kypsä taikina ei tartu tikkuun.
- Anna jäähtyä hetken ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kakkupohja kolmeen osaan.
- Vatkaa kerma ja lisää joukkoon SAM Hunaja & Sitruunaa
- Sulata mansikat, viipaloi mansikat ja banaanit
- Kostuta kakkupohjia hieman maidolla
- Lisää kakun väliin ohut kerros kermaa, banaaniviipaleita ja mansikoita
- Lisää Sam -sitruunahunajaa suoraan purkista molempiin väleihin ohuena nauhana
- Koristele tuoreilla marjoilla ja lisää hunajalla maustettua vispikermaa reunoille sekä pursotettuna päälle
- Lisää vielä lopuksi sitruunahunajaa marjojen päälle
- Leivonta & hunaja = Täydelliset yhdessä 💛