Luonnollista makeutta leivonnassa hunajalla? Jo vain! Tässäpä ohje hunajalla makeutettuun täytekakkuun, jossa valkoisen sokerin tilalla on käytetty hunajaa.

NÄITÄ TARVITSET:

Kakkupohja:
1,5 dl SAM Kesäkukka Hunajaa
5 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauho
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteet:
4 dl vispikermaa
4 rkl SAM Hunaja & Sitruunaa
400 g pakastemansikoita
2 kypsää banaania
Kostutukseen maitoa tai kauramaitoa
SAM Hunaja & Sitruuna
Koristeluun tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita sekä SAM Hunaja & Sitruunaa

VALMISTUS:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20-24 cm). Siirrä jääkaappiin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään
  3. Riko munat kulhoon ja lisää hunaja
  4. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vähitellen sekoittaen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30 min. 175 asteessa. Koita tikulla kakkua, kun kakku on kypsä taikina ei tartu tikkuun.
  6. Anna jäähtyä hetken ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kakkupohja kolmeen osaan.
  7. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon SAM Hunaja & Sitruunaa
  8. Sulata mansikat, viipaloi mansikat ja banaanit
  9. Kostuta kakkupohjia hieman maidolla
  10. Lisää kakun väliin ohut kerros kermaa, banaaniviipaleita ja mansikoita
  11. Lisää Sam -sitruunahunajaa suoraan purkista molempiin väleihin ohuena nauhana
  12. Koristele tuoreilla marjoilla ja lisää hunajalla maustettua vispikermaa reunoille sekä pursotettuna päälle
  13. Lisää vielä lopuksi sitruunahunajaa marjojen päälle
  14. Leivonta & hunaja = Täydelliset yhdessä 💛