Tiesitkö, että sima onkin alun perin ollut hunajalla makeutettu juoma? Tässä helppo resepti hunajalla makeutettuun simaan.

NÄITÄ TARVITSET:

5 litraa vettä
5 dl (500 g) SAM Metsähunajaa
Nokare hiivaa (parin herneen kokoinen pala)
1 sitruunan mehu

Pullotukseen:
Rusinoita
SAM Metsähunajaa

VALMISTUS:

  1. Kuumenna n. litra vettä ja lisää siihen hunaja.
  2. Sekoita niin että hunaja sulaa ja sekoittuu hyvin.
  3. Lisää loppu vesi.
  4. Ota kupillinen vettä ja sekoita siihen hiiva ja lisää joukkoon.
  5. Lisää myös yhden sitruunan mehu.
  6. Anna olla huoneenlämmössä n. 24 h.
  7. Lisää simapulloihin teelusikallinen hunajaa ja rusinoita.
  8. Kaada sima pulloihin ja siirrä jääkaappiin.
  9. Sima on valmista n. viikon kuluttua.