Tiesitkö, että sima onkin alun perin ollut hunajalla makeutettu juoma? Tässä helppo resepti hunajalla makeutettuun simaan.
NÄITÄ TARVITSET:
5 litraa vettä
5 dl (500 g) SAM Metsähunajaa
Nokare hiivaa (parin herneen kokoinen pala)
1 sitruunan mehu
Pullotukseen:
Rusinoita
SAM Metsähunajaa
VALMISTUS:
- Kuumenna n. litra vettä ja lisää siihen hunaja.
- Sekoita niin että hunaja sulaa ja sekoittuu hyvin.
- Lisää loppu vesi.
- Ota kupillinen vettä ja sekoita siihen hiiva ja lisää joukkoon.
- Lisää myös yhden sitruunan mehu.
- Anna olla huoneenlämmössä n. 24 h.
- Lisää simapulloihin teelusikallinen hunajaa ja rusinoita.
- Kaada sima pulloihin ja siirrä jääkaappiin.
- Sima on valmista n. viikon kuluttua.