YLLÄTÄ JUHLAVIERAAT IHANAN MAKEALLA PORKKANAKAKULLA…
…joka on makeutettu pelkällä hunajalla!
NÄITÄ TARVITSET:
5 dl vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
0,5 tl inkiväärijauhe
0,5 tl suolaa
¼ tl neilikka
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
350 g raastettua porkkanaa (4 isoa porkkanaa)
2,5 dl Hunajainen Sam juoksevaa metsähunajaa
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g voita
3/4 dl Hunajainen Sam juoksevaa Metsä-hunajaa
Päälle: hasselpähkinärouhetta
VALMISTUS:
- Lisää leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle (halk n. 22-24 cm)
- Voitele vuoka ja lisää korppujauhoja. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, sooda ja mausteet
- Raasta porkkanat
- Sekoita munat, hunaja ja öljy toisessa kulhossa. Lisää porkkanat, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseos.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min, tai niin kauan, että taikinaa ei jää tikkuun, kun kakkuun pistää hammastikulla. Anna jäähtyä.
- Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai sulata sitä hetki mikrossa, jotta kuorrutteesta tulee tasainen.
- Vatkaa voi notkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä hunaja. Vatkaa tasaiseksi.
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Levitä täytettä kerrosten väliin sekä loput kakun päälle.
- Ripottele koristeeksi hasselpähkinärouhetta.