YLLÄTÄ JUHLAVIERAAT IHANAN MAKEALLA PORKKANAKAKULLA…

…joka on makeutettu pelkällä hunajalla!

NÄITÄ TARVITSET:

5 dl vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
0,5 tl inkiväärijauhe
0,5 tl suolaa
¼ tl neilikka
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
350 g raastettua porkkanaa (4 isoa porkkanaa)
2,5 dl Hunajainen Sam juoksevaa metsähunajaa
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g voita
3/4 dl Hunajainen Sam juoksevaa Metsä-hunajaa

Päälle: hasselpähkinärouhetta

VALMISTUS:

  1. Lisää leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle (halk n. 22-24 cm)
  2. Voitele vuoka ja lisää korppujauhoja. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, sooda ja mausteet
  4. Raasta porkkanat
  5. Sekoita munat, hunaja ja öljy toisessa kulhossa. Lisää porkkanat, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseos.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min, tai niin kauan, että taikinaa ei jää tikkuun, kun kakkuun pistää hammastikulla. Anna jäähtyä.
  7. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai sulata sitä hetki mikrossa, jotta kuorrutteesta tulee tasainen.
  8. Vatkaa voi notkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä hunaja. Vatkaa tasaiseksi.
  9. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Levitä täytettä kerrosten väliin sekä loput kakun päälle.
  10. Ripottele koristeeksi hasselpähkinärouhetta.